Kolacja: Frittata z ziemniakami, boczkiem i miętą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj dziś kolację: Frittata z ziemniakami, bekonem i miętą. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 2 i kosztuje 1,65 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 21g białka, oraz 31 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz boczek, cebula, ziemniaki russet, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać miętę, można śledzić to danie główne z Miętowe Brownies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dziś Kolacja: ziemniaki i jarmuż Frittata, Kolacja Dziś Wieczorem: Szwajcarska Chard Frittata, oraz Kolacja: Chorizo i ziemniaczana Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić boczek na kawałki 1/2 cala.
Saute je na patelni na średnim ogniu, aż są one cripsy i wytworzyły ich tłuszczu.
Wyjąć je z patelni i dodać cebulę i ziemniaki. Gotować przez 10 do 15 minut, lub aż ziemniaki będą miękkie.
Wyjmij je z patelni. Wytrzyj patelnię do czysta.
Rozbij jajka w dużej misce i ubijaj, aż się połączą.
Dodać ziemniaki, boczek, miętę i cebulę. Mieszać aż do połączenia.
Na czystą patelnię wlać łyżkę oleju. Podgrzać do średniej wysokości, a następnie wlać mieszaninę jajek. Gotować przez 6 minut. Następnie umieścić go pod brojlerem na 1 do 2 minut, lub do złotego koloru. Przesuń na talerz. Doprawić solą i pieprzem, pokroić jak ciasto.