Kolacja Dziś Wieczorem: Szybki Tikka Masala
Need a bezglutenowe i דל פחמימות,zne danie główne? Kolacja dziś wieczorem: szybki Tikka Masala może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 457 kalorii, 27g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 230 smakoszy i kucharzy. Mieszanka piersi z kurczaka, chili w proszku, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dziś Kolacja: Krewetka Tikka Masala, Szybki Kurczak Tikka Masala, oraz Szybki kurczak tikka Masala dla dwojga dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do dużej miski zetrzyj połowę imbiru i zetrzyj cytrynę. Następnie dodaj czosnek, kolendrę, 1 łyżkę oleju roślinnego, połowę soku z cytryny, łyżkę jogurtu, sól i pieprz. Wymieszać, dodać kurczaka do miski i odstawić do marynowania.
Podczas marynowania mięsa, podgrzać pozostały olej w ciężkiej, dużej patelni na małym ogniu. Z grubsza posiekaj pozostały imbir i dodaj go do oleju z cebulą. Gotować delikatnie przez 10-15 minut, aż rozpadnie się i karmelizuje.
Dodać przyprawy i dobrze wymieszać, aby połączyć. Gotować przez dodatkowe 2-3 minuty, aby poślubić smaki. Doprawić szczyptą soli, następnie zeskrobać do miski i odstawić.
Zwiększyć ogień do średniej wysokości i dodać kawałki kurczaka. Gotować, obracając od czasu do czasu, aż brązowy i gotowane przez, ale nadal miękkie. Powrót mieszaninę cebuli na patelni, i dodać śmietanę, Jeśli za pomocą, lub mąki następnie jogurt. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Sprawdź przyprawy, dodając sól lub sok z cytryny w razie potrzeby.
Podawać z ryżem basmati lub naan.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![Esej Chenin Blanc]()
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier