Kolacja dziś wieczorem: Quinoa Chowder z kminkiem, Feta i szpinak

Kolacja dziś wieczorem: Quinoa Chowder z kminkiem, Feta i szpinak
Kolacja dziś wieczorem: Quinoa Chowder z kminkiem, Feta i szpinak jest bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 324 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.56 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, ser feta, liście szpinaku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 140 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Kolacja: sałatka ze szpinakiem, groszkiem i serem Feta, Kolacja: sałatka z komosy ryżowej ze szpinakiem z kremem cytrynowym, oraz Kolacja: komosa ryżowa, ciecierzyca i sałatka szpinakowa z sosem wędzonej papryki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W drobnym sitku, opłukać quinoa dobrze, aby usunąć gorycz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Przełożyć do dużego rondla i przykryć 2 litrami wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu, aż quinoa jest miękka, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Odcedzić, rezerwując płyn do gotowania.
4
W razie potrzeby dodaj wodę do płynu, aby uzyskać 6 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
W średnim garnku do zupy podgrzać oliwę na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Dodać czosnek i jalapeno i gotować, aż pachnące, o 30 sekund, następnie dodać kminek i ziemniaki. Dobrze wymieszać, aby połączyć i kontynuować gotowanie jako grzanki z kminkiem, 2-3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
7
Dodaj wodę do gotowania quinoa do garnka, wraz z połową szalotki. Doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia i dusić, aż ziemniaki będą miękkie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Powrót quinoa do garnka wraz ze szpinakiem, Pozostałe szalotki, i kolendry. Gotować przez 3 minuty, następnie zdjąć z ognia i dodać fetę. Chochle do miski i podawać z posiekanym jajkiem jako dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia42
Magazyn