Kolacja Dziś Wieczorem: Omlet Gramajo
Need a bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały posiłek 30 rano? Kolacja dziś wieczorem: omlet Gramajo może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 296 kalorii. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz jajka, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kolacja Dziś Wieczorem: Omlet Denver, Kolacja Dziś Wieczorem: Właściwy Francuski Omlet, oraz Kolacja: omlet z białą fasolą i zieloną cebulką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki pokroić w bardzo cienkie zapałki.
Do dużego rondla wlać olej roślinny. Włącz ciepło do średniej wysokości i doprowadzaj olej do 360°.
Dodaj tyle kawałków ziemniaków, jak wygodnie pasuje, i gotować, aż złoty, dwie do trzech minut.
Wyjąć szczypcami i osuszyć na ręcznikach papierowych. Powtarzaj proces, aż wszystkie kawałki ziemniaków zostaną ugotowane.
Wlać jedną łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia do 12-calowej patelni nieprzywierającej. Podgrzać na średnie, a gdy mieni się, dodać plastry szynki.
Niech się chrupną, około 15 sekund.
Odcedzić plastry na więcej ręczników papierowych.
Dodaj pozostałą oliwę z oliwek na patelni i utrzymuj ciepło na średnim ogniu. Jajka rozbijamy do średniej wielkości miski, dodajemy szczyptę soli i pieprzu i lekko ubijamy widelcem.
Wlać jajka na patelni. Za pomocą szpatułki złóż krawędzie, aby niektóre niegotowane jajka dotarły do powierzchni patelni. Gdy jajka są ustawione na dole, ale nadal lekko cieknące na górze, dodaj smażone ziemniaki do połowy omletu.
Ułożyć plastry szynki na wierzchu ziemniaków. Ostrożnie użyj szerokiej szpatułki, aby złożyć drugą połowę omletu na górze.
Przełożyć omlet na deskę do krojenia.
Omlet pokroić na cztery części i podzielić na cztery talerze. Doprawić solą i pieprzem, ale dopiero po pierwszym smaku. Szynka jest słona, więc bądź ostrożny.