Kokosowy krem karmelowy z ananasem Concassé

Kokosowy krem karmelowy z ananasem Concassé
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj kokosowy Crème Caramel z ananasem Concassé spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 291 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje 76 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka cukru, konkas ananasowy, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Ananas Concassé, Karmelizowany ananas i śmietankowy karmel z lodami Bananan, oraz Kokos Crème Caramel dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz 1/3 szklanki cukru i wody w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotuj, aż cukier się rozpuści, często mieszając. Kontynuuj gotowanie do złotego koloru (około 10 minut). Natychmiast wlać do 6 (6-uncji) ramekinów lub kubków budyniowych pokrytych sprayem do gotowania, przechylając szybko każdą ramekinę, aż karmelizowany cukier pokryje dno filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
BudyńBudyń
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Jajka i białko umieścić w średniej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Dodać mleko i kolejne 4 składniki (mleko przez sól), mieszając do uzyskania dobrego wymieszania. Masę jajeczną podzielić równomiernie pomiędzy przygotowane ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
5
Umieść ramekiny w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
6
Piec w temperaturze 325 przez 50 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
7
Usuń ramekiny z patelni. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PatelniaPatelnia
8
Poluzuj krawędzie kremów nożem lub gumową szpatułką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
9
Umieść talerz deserowy do góry nogami na każdym ramekinie; Odwróć na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
10
Podawać z lukrem ananasowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn