Kokosowy krem karmelowy z ananasem Concassé
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj kokosowy Crème Caramel z ananasem Concassé spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 291 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje 76 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka cukru, konkas ananasowy, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Ananas Concassé, Karmelizowany ananas i śmietankowy karmel z lodami Bananan, oraz Kokos Crème Caramel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1/3 szklanki cukru i wody w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotuj, aż cukier się rozpuści, często mieszając. Kontynuuj gotowanie do złotego koloru (około 10 minut). Natychmiast wlać do 6 (6-uncji) ramekinów lub kubków budyniowych pokrytych sprayem do gotowania, przechylając szybko każdą ramekinę, aż karmelizowany cukier pokryje dno filiżanki.
Jajka i białko umieścić w średniej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodać mleko i kolejne 4 składniki (mleko przez sól), mieszając do uzyskania dobrego wymieszania. Masę jajeczną podzielić równomiernie pomiędzy przygotowane ramekiny.
Umieść ramekiny w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 325 przez 50 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Usuń ramekiny z patelni. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny.
Poluzuj krawędzie kremów nożem lub gumową szpatułką.
Umieść talerz deserowy do góry nogami na każdym ramekinie; Odwróć na talerz.
Podawać z lukrem ananasowym.