Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać kokosowe Curry małże spróbować. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje 3,86 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 481 kalorii. Jest to dość drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Niewiele osób robiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz czosnek, curry, szalotki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest znakomite. Spróbuj Kokosowe Małże Curry, Kokosowe Małże Curry, oraz Małże Kokosowo-Curry dla podobnych receptur.
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hanna Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.