Kofte z tuńczyka z granatem Melasa-glazura miętowa z pokruszonym pikantnym hummusem

Kofte z tuńczyka z granatem Melasa-glazura miętowa z pokruszonym pikantnym hummusem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Kofte z tuńczyka z melasą z granatu-miętową glazurą z pokruszonym pikantnym hummusem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 69g tłuszczu, oraz w sumie 1193 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 7,66 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 5 minut. Jeśli masz tuńczyka, tahini, sok z cytryny i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pikantny Pokruszony Hummus, Soczewica Hummus Wrap z granatem Melasa przepis, oraz Kury kornwalijskie z glazurą granat-Melasa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 12 drewnianych szaszłyków moczonych w wodzie przez 1 godzinę
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
1
Wymieszać melasę z granatu, miód, sok z cytryny, musztardę i miętę, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MusztardaMusztarda
MiódMiód
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Pozostaw glazurę w temperaturze pokojowej przez co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
1
Podgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego w małej patelni saute na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać cebulę i gotować do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
4
Dodaj pastę pomidorową, kminek, ziele angielskie i cayenne, i gotować 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Ziele AngielskieZiele Angielskie
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
KminekKminek
5
Wyjąć z ognia i lekko ostudzić.
6
Tuńczyka pokroić na duże kawałki i dodać do robota kuchennego wraz z ostudzoną mieszanką przypraw, 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki i skórki z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Proces do dość gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
7
Przełożyć do miski i schłodzić przez co najmniej 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Rozgrzej grill węglowy do wysokiej temperatury za pomocą metody bezpośredniego ogrzewania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Podzielić mieszaninę tuńczyka na 12 równych porcji i toczyć się do piłki nożnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
TuńczykTuńczyk
10
Posmaruj Kofty pozostałą częścią oleju i posyp solą i pieprzem. Grill, aż złoty kolor i lekko zwęglone ze wszystkich stron i po prostu gotowane przez, O 2 protokół na stronę. Zarezerwuj część glazury do serwowania, a następnie posmaruj koftes pozostałą glazurą za każdym razem, gdy się obrócisz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GlazuraGlazura
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
11
Przełożyć szaszłyki na talerz i ułożyć obok pikantnego Hummusu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 23 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 2
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
12
Kebaby skropić większą ilością glazury i rozsypać liście pietruszki na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
GlazuraGlazura
13
Włożyć dwie trzecie ciecierzycy do robota kuchennego wraz z tahini, olej sezamowy, miód, czosnek, chile, sok z cytryny, ostry sos, jeśli używasz i doprawić solą i pieprzem. Puree aż prawie gładkie. Po uruchomieniu maszyny skropić wystarczającą ilość oliwy z oliwek, aby uzyskać gładkie, ale gęste puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Olej SezamowyOlej Sezamowy
CiecierzycaCiecierzyca
Ostry SosOstry Sos
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
TahiniTahini
Papryka ChiliPapryka Chili
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
14
Przełożyć do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
15
Pozostałą ciecierzycę włóż do miski i tłucz grubo masą ziemniaczaną. Łyżka puree ciecierzycy na wierzchu puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
16
Skropić oliwą z oliwek i roztrzepać natkę pietruszki na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek

Składniki

1kilogramyciecierzyca, odsączona, dobrze opłukana i ponownie odsączonaciecierzyca, odsączona, dobrze opłukana i ponownie odsączona5(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)0(może być lub przeglądać)1 całe świeże jalapeno1 całe świeże jalapeno2(może być lub przeglądać)Musztarda DijonMusztarda Dijon1zostawićŚwieża pietruszka z płaskim liściem, do dekoracjiŚwieża pietruszka z płaskim liściem, do dekoracji596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża pietruszka z płaskim liściem, plus całe liście do serwowaniaposiekana świeża pietruszka z płaskim liściem, plus całe liście do serwowania8świeże liście mięty, drobno posiekaneświeże liście mięty, drobno posiekane680Orzechy dowolne (posiekane)świeży tuńczykświeży tuńczyk2goździkiczosnek, rozbity na pastęczosnek, rozbity na pastę4goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity1(może być lub przeglądać)ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1(może być lub przeglądać)cynamon mielonycynamon mielony11 funt cukinii,kminek mielonykminek mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)r miódr miód11 funt cukinii,1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami3kreskiKilka ostrych sosów, takich jak Tabasco, opcjonalnieKilka ostrych sosów, takich jak Tabasco, opcjonalnie1Sok z cytrynySok z cytryny4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz2(może być lub przeglądać)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1Skórka z cytrynySkórka z cytryny1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimelasa z granatówmelasa z granatów1małeczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkęczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkę1serrano chile, w plastrachserrano chile, w plastrach2(może być lub przeglądać)prażony olej sezamowyprażony olej sezamowy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitahinitahini3(zima)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia84
Magazyn