Knedle Cynamonowo Jabłkowe
Przepisów na dodatki do dań nigdy za wiele, więc wypróbuj Knedle Cynamonowo-Jabłkowe. Jedna porcja zawiera 827 kalorii , 7 g białka i 41 g tłuszczu . Ten przepis służy 2 osobom. Za 1,41 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 12 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut . Mieszanka rozżarzonych cukierków lub wody, skrobi kukurydzianej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 38% . Wynik ten jest raczej zły. Knedle Cynamonowo-Pekanowe Z Jabłkami , Kluski Z Jabłkami W Karmelowym Syropie Cynamonowym i Kluski Z Jabłkami Z Bogatym Sosem Cynamonowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W misce wymieszaj mąkę i sól.
Kroić tłuszcz, aż mieszanina będzie przypominała grube okruchy. Widelcem mieszaj wodę, aż ciasto uformuje kulę.
Rozwałkować na posypanej mąką powierzchni na grubość 14 cali. x 7 cali prostokąt; przeciąć ciasto na pół.
Jabłka obrać i wydrążyć; połóż po jednym na każdym kwadracie ciasta.
Połącz cukier i cynamon; łyżką do jabłek. Zwilż brzegi ciasta i zbierz je wokół jabłek; zacisnąć i uszczelnić.
Umieść kluski w nienatłuszczonej formie o średnicy 9 cali. x 5 cali blacha do pieczenia chleba lub płytka 1-1/2-qt. naczynie do pieczenia.
W małym rondlu wymieszaj cukier, mąkę kukurydzianą, wodę i masło. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając; gotować przez 2 minuty.
Piec w temperaturze 400°C przez 35–45 minut lub do momentu, aż ciasto będzie złotobrązowe, a jabłka miękkie.
W razie potrzeby podawaj na ciepło ze śmietaną.