Truskawka i Mascarpone Granita
Truskawkowy i Mascarpone Granita wymaga ok. 4 godziny i 20 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 84 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka cukru, soli, ser mascarpone i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Naleśniki truskawkowe z kremem truskawkowym Mascarpone, Granita Truskawkowa, oraz Granita Truskawkowa.
Instrukcje
Umieścić wodę, 1/2 cukru i mięty w małej patelni i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby pomóc rozpuścić cukier.
Niech gotować na małym ogniu strome mięty. Następnie odcedzić miętę z syropu cukrowego. Wyrzucić miętę.
W maszynce połączyć 2 szklanki truskawek z pozostałą 1 łyżką cukru. Uruchom maszynę do puree truskawek.
Dodać ser mascarpone, sok z cytryny i sól. Uruchom maszynę, aż ser mascarpone zostanie w pełni włączony.
Dodaj miętowy syrop cukrowy i uruchom maszynę, aby połączyć.
Umieść mieszaninę truskawek w szklanym naczyniu o wymiarach 8 na 8 cali i umieść naczynie w zamrażarce. Zamrożenie mieszaniny zajmie około 4 godzin.
Aby służyć, użyj widelca do zeskrobania granity. Łyżka mieszanki do schłodzonych misek. Wymieszać z drobno posiekanymi truskawkami.