Kminek i Ancho kurczak
Kminek i kurczak Ancho mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 215 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 1,91 zł za porcję. 251 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka oleju roślinnego, mielonego kminku, udek z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kminek I Ancho Kurczak, Chili wołowe z Ancho, kretem i kminkiem, oraz Santa Fe Penne Primavera w / Kminkowo-Ancho Chile sos śmietankowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić kurczaka z ancho chilepowder, kminek, i 2 łyżeczki soli wdużej misce do Płaszcz. Przykryć i schłodzić przez 2 godziny.
Podgrzać duży żeliwnyskillet na średnim ogniu. Nałóż cienką warstwę oleju. Pracując partiami, umieść uda na patelni w jednej warstwie (nie tłumuj). Coverand gotować, aż powstanie skorupa, ok. 5 minut. Obrócić; gotować, odsłonięte, aż uda są tylko gotowane przez, 3-4 minuty dłużej.
Przenieść do aplatter; odstawić na 5 minut.
Kurczaka pokroić w kostkę 1/2".
Przenieść z każdym zgromadzonym soku do średniej miski. Sezon z soltem. DO przodu: może być wykonany 1 dzień.
Lekko ostudzić. Cover; chill.Przepłukać przed podaniem.