Kluczowe kotleciki jagnięce z limonką i glazurowaną marchewką

Kluczowe kotleciki jagnięce z limonką i glazurowaną marchewką
Kotleciki jagnięce Key Lime z glazurowaną marchewką to przepis bezglutenowy i przyjazny dla dietetyków, składający się z 4 porcji. Za 89 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 208 kalorii, 2 g białka i 7 g tłuszczu. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Niewiele osób tak naprawdę lubiło tę przystawkę. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Wielkanoc. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cukru, soku z limonki, bulionu z kurczaka i soli koszernej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 51%. Spróbuj glazurowanego chleba limonkowego, kotletów wieprzowych w glazurze z marchewką i pieczonych pączków limonkowych {Key Lime Blog Party}, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.

Instrukcje

1
Rozpuść cukier z 1 łyżką wody w średnim rondlu i gotuj na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając patelnią, aż powstanie złoty karmel, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj sok z limonki, zagotuj i pozwól, aby cukier rozpuścił się w sosie, aż zredukuje się o połowę, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3
Dodaj bulion i gotuj, aż jego objętość zredukuje się do 2/3 szklanki, około 3 minuty. Doprawić 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Gotuj marchewki na parze na zadaszonym stojaku nad wrzącą wodą, aż będą miękkie, około 15 minut. Wymieszaj 3 łyżki stołowe gastrique z limonki i po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Wymieszaj marchewkę z 1 łyżką masła, przyprawionym żołądkiem i natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Wymieszaj kolendrę z 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Natrzyj równomiernie mieszankę przypraw jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
6
Rozpuść pozostałą 1 łyżkę masła na dużej, ciężkiej, żaroodpornej patelni na średnim ogniu, aż będzie gorąca. Obsmaż jagnięcinę z dwóch stron, aż się zrumieni, około 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz, aż jagnięcina będzie średnia, od 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Odstaw jagnięcinę na 10 minut przed podaniem z marchewką i pozostałym żołądkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeWielkanoc
Magazyn