Pulpety z indyka (Polpettone di Tachino) mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.61 za porcję. Jedna porcja zawiera 723 kalorie, 56g białka, oraz 39g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz jajka, sól, parmigiano-reggiano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polpettone alla Toscano, czyli proste włoskie klopsiki, Turcja Polpettone, oraz Klopsiki z ricottą: Polpettone con la Ricotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Namoczyć chleb w wodzie przez 5 minut, wycisnąć ręcznie, aby wykręcić nadmiar wody i dodać do indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Dodać prosciutto, kiełbasa, jajka, Parmigiano, 1/4 szklanki pecorino, 1/2 szklanki pietruszki, gałka muszkatołowa i 4 łyżki oliwy z oliwek i lekko wymieszać. Doprawić solą i pieprzem i uformować mieszaninę w 3-calowe kulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pecorino
Prosciutto
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
3
Umieścić kulki na tacy arkuszy, przykryć pergaminem i schłodzić przez 1 godzinę w lodówce. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. w dużej patelni o ciężkim dnie podgrzej pozostałe 4 łyżki oleju do prawie palenia i brązowych klopsików w oleju ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Dodaj sos pomidorowy i wino i piec przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Podawać z pozostałym pecorino i pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pecorino
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
6
W rondlu 3-quart rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
7
Dodaj cebulę i czosnek i gotować, aż miękkie i światło złoty brąz, o 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
8
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej, aż marchewka jest dość miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
2 Szklanki Ząbków Czosnku
9
Dodaj pomidory i sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż tak grube jak gorące płatki. Doprawić solą i podawać. Ten sos utrzymuje 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.