Klopsiki jagnięce na kuskusie
Need a dairy free main course? Klopsiki jagnięce nad kuskusem mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 407 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, kuskus, mieloną jagnięcinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać suszone morele, można śledzić to danie główne z The ultimate makeover: Bread & butter pudding jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Marokańskie klopsiki jagnięce z harissą i kuskusem, Marokańskie Klopsiki I Kuskus, oraz Śródziemnomorskie klopsiki z kuskusem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. wyłóż dużą, obramowaną blachę do pieczenia folią, Ustaw stojak z drutu na blasze do pieczenia i stojak z mgiełką z natryskiem do gotowania.
Jagnięcina, bułka tarta, jajko, 1/2 szklanki wody, kolendra, czosnek w proszku,1/2 łyżeczki. sól i 1/4 łyżeczki. pieprz w dużej misce.
Delikatnie, ale dokładnie wymieszać dłońmi. Zwilż ręce wodą i uformuj mieszankę jagnięcą w kulki 1 1/4 cala; umieść na stojaku.
Piec klopsiki aż tylko gotowane przez, 12 do 14 protokół.
Podczas pieczenia klopsików w średnim rondlu zagotować bulion i szpinak. Wymieszać kuskus, przykryć, zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut. Puszysty kuskus widelcem. Wrzucić morele, oliwę z oliwek i sok z cytryny. Doprawić solą. Podziel kuskus na 4 kawałki; w razie potrzeby posyp prażonymi migdałami pokrojonymi w plasterki. Top z klopsikami i podawać.