Klon-glazurowany Indyk z farszem z dzikiego ryżu

Klon-glazurowany Indyk z farszem z dzikiego ryżu
Klon-glazurowany Indyk z farszem z dzikiego ryżu jest bezglutenowe hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 705 kalorii, 76g białka, oraz 28g tłuszczu. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i odebrać sól, olej roślinny, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Klon-boczek glazurowany Indyk z dzikim ryżem i farszem z chleba kukurydzianego &, Granat-Glazurowany Indyk Z Farszem Z Dzikiego Ryżu, oraz Indyk z dzikim ryżem i farszem wiśniowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 4-ćwiartowym holenderskim piekarniku roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Dodać cebulę i czosnek; gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z dzikim ryżem, tymiankiem i 5 szklankami bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki Ryż, Dokładnie WypłukanyDziki Ryż, Dokładnie Wypłukany
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
3
Podgrzać do wrzenia na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć; dusić 10 minut. Wymieszać z brązowym ryżem i selerem. Przykryć; gotować na wolnym ogniu od 40 do 50 minut dłużej lub aż ryż będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta, dodając więcej bulionu o 1/4 garści, jeśli to konieczne, aby zapobiec przypaleniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Przyprawowa Lawry'sSól Przyprawowa Lawry's
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4
Wymieszać z marchewką, boczkiem, 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
(duża Tuba)(duża Tuba)
5
Zdjąć z ognia. Przykryć; odstawić na 10 minut. Schłodzić 30 minut przed nadzieniem indyka. (Stuff indyka tuż przed pieczeniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6
Przesuń stojak piekarnika do najniższej pozycji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Wyjąć i wyrzucić szyję i podroby z indyka. Spłukać indyka wewnątrz i na zewnątrz zimną wodą; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Łyżka farsz luźno do jamy szyi; obróć skrzydła z powrotem, aby utrzymać skórę szyi w miejscu, lub przymocuj skórę szyi do tyłu szaszłykami. Łyżka farszu do jamy ciała; refasten podudzia z kawałkiem metalu lub tuck pod skórą na ogonie. (Pałeczki można również wiązać sznurkiem bawełnianym.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
10
Umieść pozostały farsz w 2-ćwiartkowej zapiekance, która została spryskana sprayem do gotowania; przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
11
Na patelni ułożyć indyka, pierś do góry. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części uda i nie dotykała kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
12
Pędzel z olejem, aby zapobiec wysuszeniu skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
13
Posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
(duża Tuba)(duża Tuba)
14
Umieść namiot z folii o dużej wytrzymałości luźno nad Turcją.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
15
Pieczony indyk 1 godzina 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
16
Usuń folię; piecz 1 godzinę 30 minut do 2 godzin dłużej lub aż termometr odczyta 71°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
17
Tymczasem w rondlu 2-ćwiartkowym wymieszać składniki glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
18
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; delikatnie gotować odkryte 20 do 30 minut, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina jest zmniejszona do 1/2 szklanki.
19
Zdjąć z ognia.
20
Wyjąć farsz w zapiekance z lodówki; odkryć i odstawić. Gdy termometr odczyta 71°, umyj indyka 1/2 glazury; piecz 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
21
Pędzel z pozostałą glazurą; piecz od 15 do 30 minut dłużej lub do czasu, gdy termometr odczyta 82°, a podudzia poruszają się łatwo po podniesieniu lub skręceniu. Przykryć luźno folią; odstawić na 15 do 20 minut dla łatwiejszego rzeźbienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
22
W międzyczasie zwiększ temperaturę piekarnika do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
23
Piec odkrytą zapiekankę z farszem 15 do 20 minut lub do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
24
Umieść indyka na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
25
Usuń szaszłyki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
26
Wyjąć farsz z indyka; umieścić w misce do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona

Składniki

3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż brązowy długoziarnisty niegotowanyryż brązowy długoziarnisty niegotowany596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 ząbki czosnku, posiekane2 ząbki czosnku, posiekane4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobniona marchewka (ok. 3 średnie)rozdrobniona marchewka (ok. 3 średnie)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokrojony seler (ok. 4 średnie łodygi)pokrojony seler (ok. 4 średnie łodygi)1Średnia żółta cebula, posiekanarosół z kurczaka (z dwóch kartonów o pojemności 32 uncji)rosół z kurczaka (z dwóch kartonów o pojemności 32 uncji)2(zima)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)227Orzechy dowolne (posiekane)plastry boczku, gotowane, pokruszoneplastry boczku, gotowane, pokruszone3(zima)posiekane świeże liście tymiankuposiekane świeże liście tymianku3goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany1(może być lub przeglądać)musztarda mielonamusztarda mielona596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisyrop o Smaku klonowymsyrop o Smaku klonowym4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebula (4 średnie)posiekana cebula (4 średnie)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania2(może być lub przeglądać)drobno starta skórka pomarańczowadrobno starta skórka pomarańczowa1(może być lub przeglądać)8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek0(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)1(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)11 funt cukinii,(duża tuba)(duża tuba)7kilogramycały indyk, rozmrożony, jeśli zamrożonycały indyk, rozmrożony, jeśli zamrożony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż dziki niepoddany obróbce cieplnejryż dziki niepoddany obróbce cieplnej
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 55 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia42
Magazyn