Klon-glazurowany Indyk z farszem z dzikiego ryżu jest bezglutenowe hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 705 kalorii, 76g białka, oraz 28g tłuszczu. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i odebrać sól, olej roślinny, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Klon-boczek glazurowany Indyk z dzikim ryżem i farszem z chleba kukurydzianego &, Granat-Glazurowany Indyk Z Farszem Z Dzikiego Ryżu, oraz Indyk z dzikim ryżem i farszem wiśniowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W 4-ćwiartowym holenderskim piekarniku roztopić masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Dodać cebulę i czosnek; gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z dzikim ryżem, tymiankiem i 5 szklankami bulionu.
Podgrzać do wrzenia na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć; dusić 10 minut. Wymieszać z brązowym ryżem i selerem. Przykryć; gotować na wolnym ogniu od 40 do 50 minut dłużej lub aż ryż będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta, dodając więcej bulionu o 1/4 garści, jeśli to konieczne, aby zapobiec przypaleniu.
Wyjąć i wyrzucić szyję i podroby z indyka. Spłukać indyka wewnątrz i na zewnątrz zimną wodą; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Łyżka farsz luźno do jamy szyi; obróć skrzydła z powrotem, aby utrzymać skórę szyi w miejscu, lub przymocuj skórę szyi do tyłu szaszłykami. Łyżka farszu do jamy ciała; refasten podudzia z kawałkiem metalu lub tuck pod skórą na ogonie. (Pałeczki można również wiązać sznurkiem bawełnianym.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
10
Umieść pozostały farsz w 2-ćwiartkowej zapiekance, która została spryskana sprayem do gotowania; przykryć i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
11
Na patelni ułożyć indyka, pierś do góry. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części uda i nie dotykała kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 Posiekane Szalotki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
12
Pędzel z olejem, aby zapobiec wysuszeniu skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
13
Posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek
(duża Tuba)
14
Umieść namiot z folii o dużej wytrzymałości luźno nad Turcją.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
15
Pieczony indyk 1 godzina 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
16
Usuń folię; piecz 1 godzinę 30 minut do 2 godzin dłużej lub aż termometr odczyta 71°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
17
Tymczasem w rondlu 2-ćwiartkowym wymieszać składniki glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
18
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; delikatnie gotować odkryte 20 do 30 minut, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina jest zmniejszona do 1/2 szklanki.
19
Zdjąć z ognia.
20
Wyjąć farsz w zapiekance z lodówki; odkryć i odstawić. Gdy termometr odczyta 71°, umyj indyka 1/2 glazury; piecz 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
21
Pędzel z pozostałą glazurą; piecz od 15 do 30 minut dłużej lub do czasu, gdy termometr odczyta 82°, a podudzia poruszają się łatwo po podniesieniu lub skręceniu. Przykryć luźno folią; odstawić na 15 do 20 minut dla łatwiejszego rzeźbienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
22
W międzyczasie zwiększ temperaturę piekarnika do 191°.