Kliny ziemniaczane powlekane parmezanem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 8G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz panko, białka, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Parmezanem frytki ze słodkich ziemniaków, Parmezan Kliny Ziemniaczane, oraz Pieczone Kliny Ziemniaczane Z Parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Mąkę i sól połączyć w płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sól
3
Białka jaj i wodę połączyć w płytkim naczyniu, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Połącz ser i panko w innym płytkim naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
Bułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
5
Pogłębiać kliny ziemniaczane w mieszaninie mąki. Zanurzyć w mieszaninie białka jaja; pogłębiać w mieszaninie sera. Podzielić kliny ziemniaków między 2 arkusze do pieczenia wyłożone pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Ser
Ziemniak
Mąka Uniwersalna
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
6
Piec w temperaturze 425 przez 30 minut lub do złotego koloru, obracając Patelnie po 20 minutach.