Kliny ziemniaczane pieczone z majonezem Kolendrowo-limonkowym
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Pieczone Kliny ziemniaczane z majonezem Kolendrowo-limonkowym mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 493 kalorie. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oregano, kolendry, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kliny Ziemniaczane Pieczone Z Majonezem Estragonowym, Majonez Kolendrowo-Limonkowy, oraz Grillowane Kliny ziemniaczane z sosem majonezowym z wędzonej papryki.
Instrukcje
Umieść 4-stronną patelnię z blachy w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
Wymieszaj kminek, oregano i 3/4 łyżeczki soli do oleju w dużej misce.
Dodać ziemniaki i wrzucić. Ułóż ziemniaki, pokrój boki w dół, w 1 warstwie na gorącej patelni i piecz, obracając raz, do złotego, około 40 minut.
W małej misce wymieszać majonez, śmietanę, kolendrę, skórkę z limonki i sok oraz 1/4 łyżeczki soli.
Ziemniaki podawać z majonezem.