Klasyczny Torcik Z Mahoniu
Klasyczny Mahoń kwaśną śmietaną ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 270 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 26 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Jest dostarczany przez Kraft Recipes. Udaj się do sklepu i odbierz czekoladę, wodę, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Klasyczny Torcik Z Mahoniu, Klasyczne Ciasto Kawowe Z Kwaśną Śmietaną, oraz Klasyczny Chleb Śmietanowo-Bananowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. tłuszcz i mąka 2 (9-calowe) okrągłe patelnie do ciast. Dno patelni przykryć papierem woskowym. Tłuszcz i papier woskowy mąki; odstawić. Mikrofalówka czekolada i woda w średniej miski do mikrofalówki na wysokości 1 do 2 min. lub aż czekolada prawie się rozpuści, mieszając po każdej min. Wymieszać, aż czekolada całkowicie się rozpuści; całkowicie ostudzić. Wymieszać z kwaśną śmietaną.
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; odstawić. Beat masło i cukry w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Dodać mieszankę mąki na przemian z mieszaniną czekolady, ubijając po każdym dodaniu, aż dobrze wymieszane.
Dodać wanilię; dobrze wymieszać.
Wlać równomiernie do przygotowanych patelni.
Piec 35-40 min. albo dopóki wykałaczka włożona do środka nie wyjdzie czysta. Schłodzić ciasta na patelniach 10 min.; usuń z patelni. Chłodzić całkowicie na stojakach z drutu. Napełnij i mróz z piekarnika jednej miski polewą czekoladową.