Klasyczny Suflet Serowy
Klasyczny suflet serowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 298 kalorii, 16G białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką sól, mąkę, ser gruyère i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klasyczny suflet serowy, Klasyczny Suflet Serowy, oraz Klasyczny Suflet Serowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obficie masło 2-quart sufl danie lub sześć 1-do 1 1/4-cup sufl naczynia; Jeśli za pomocą małych, ustawić je około 2 cali od siebie w 10-przez 15-calowy patelni do pieczenia.
W 2-do 3-quart patelni na średnim ogniu, stopić 1/4 szklanki masła.
Dodać mąkę i mieszać, aż mieszanina będzie gładka i bulgotanie. Wymieszać w mleku, cayenne, i sól, i nadal mieszając, aż sos zagotuje i zgęstnieje, 3 do 4 protokół.
Dodajemy ser i mieszamy do rozpuszczenia.
Dodajemy żółtka i mieszamy, aż mieszanina będzie wymieszana i gładka.
W misce, z mikserem na dużej prędkości, ubij białka (jeśli są dostępne, użyj końcówki trzepaczki) z kremem tatarskim, aż utworzą się krótkie, sztywne, wilgotne szczyty. Za pomocą elastycznej szpatułki złóż jedną trzecią sosu serowego na białka, aż do dobrze wymieszanego.
Dodajemy pozostały sos i delikatnie składamy aż do wymieszania.
Zeskrobać ciasto do przygotowanego Suflera (lub potraw). Jeśli naczynie jest pełne więcej niż 3/4, użyj kołnierza foliowego (patrz "Crowning Glory" poniżej). W razie potrzeby narysuj okrąg na powierzchni ciasta Suflera czubkiem noża, około 1 cala od krawędzi, aby pomóc w atrakcyjnej formie korony podczas pieczenia.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 375, aż góra będzie złota do głębokiego brązu i pęknięcia wyglądają na dość suche, 25 do 30 minut dla dużego Suflera, 15 do 20 minut dla małych.
Podawać natychmiast, zbierając porcje z pojedynczego Suflera dużą łyżką.
Suflety wyglądają najbardziej imponująco, gdy dramatycznie wznoszą się nad krawędzią naczynia. Aby stworzyć piękną koronę na suflu, wypełnij naczynie o 3/4 pełne. Jeśli jest mniej pełny, suflet może nie wznieść się ponad obręcz. Jeśli jest bardziej pełny, suflet może się rozlać, chyba że zawijasz naczynie kołnierzem foliowym. Oto jak zrobić jeden.
Wytnij 15-calowy arkusz folii o szerokości 4 cali dłuższy niż obwód naczynia; złóż wzdłuż w trzecich. Obficie pokryć jedną stronę paska foliowego roztopionym masłem, używając pędzla do ciasta. Owiń folię na zewnątrz naczynia tak, aby co najmniej 2 cale folii rozciągały się nad obręczą. Złóż końce paska folii z masłem kilka razy, aż do dopasowania do naczynia.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur
Głęboka rubinowa Szata, intensywne aromaty czarnych jagód, tostów, przypraw i wanilii. Świeże i owocowe w ustach z aksamitnymi taninami i ładnym wykończeniem.Mieszanka: 85% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Malbec, 5% Petit Verdot