Klasyczny Sos Mole Poblano Z Kurczakiem

Klasyczny Sos Mole Poblano Z Kurczakiem
Klasyczny sos Mole Poblano z kurczakiem to bezglutenowe i bezmleczne SOS. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 497 kalorii, 33g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na $3.25 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, mielone goździki, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Faszerowane Poblano z sosem Mole Negro, Mole Poblano z udami kurczaka, oraz Mole Poblano.

Instrukcje

1
Połączyć chiles, cebula, czosnek, pomidory, 1 łyżka sezamu, migdały, tortilla, rodzynki, goździki, cynamon, i kolendra. Puree małe ilości tej mieszaniny w blenderze do gładkiej. (Dodałem za każdym razem niewielką ilość wody lub rumu, aby było gładkie.).Stopić skrócenie na patelni i smażyć puree przez 10 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Ciepłe Puree Ziemniaczane (110° Do 115°, Przygotowane Bez Mleka I Masła)Ciepłe Puree Ziemniaczane (110° Do 115°, Przygotowane Bez Mleka I Masła)
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać bulion z kurczaka i czekoladę i gotować na bardzo małym ogniu przez 45 minut. Sos powinien być bardzo gęsty. Pozostałe nasiona sezamu są używane jako dekoracja.Przyprawić piersi kurczaka do smaku i grillować na małym ogniu przez około 25 minut lub do pożądanej doneness. Kadzi SOS mole na każdej piersi i rozsypać szczyty z ciepłymi ziarnami kukurydzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Margherita® CapicolaMargherita® Capicola
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
ChochlaChochla
3
Dekoruj liśćmi kolendry, cienkimi plasterkami tomatillo.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia61
Rodzaje PotrawSos
Magazyn