Klasyczny sos Mole Poblano z kurczakiem to bezglutenowe i bezmleczne SOS. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 497 kalorii, 33g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na $3.25 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, mielone goździki, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Faszerowane Poblano z sosem Mole Negro, Mole Poblano z udami kurczaka, oraz Mole Poblano.
Instrukcje
1
Połączyć chiles, cebula, czosnek, pomidory, 1 łyżka sezamu, migdały, tortilla, rodzynki, goździki, cynamon, i kolendra. Puree małe ilości tej mieszaniny w blenderze do gładkiej. (Dodałem za każdym razem niewielką ilość wody lub rumu, aby było gładkie.).Stopić skrócenie na patelni i smażyć puree przez 10 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Ciepłe Puree Ziemniaczane (110° Do 115°, Przygotowane Bez Mleka I Masła)
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Dodać bulion z kurczaka i czekoladę i gotować na bardzo małym ogniu przez 45 minut. Sos powinien być bardzo gęsty. Pozostałe nasiona sezamu są używane jako dekoracja.Przyprawić piersi kurczaka do smaku i grillować na małym ogniu przez około 25 minut lub do pożądanej doneness. Kadzi SOS mole na każdej piersi i rozsypać szczyty z ciepłymi ziarnami kukurydzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Margherita® Capicola
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania