Klasyczny hummus z pikantnymi i pieczonymi chipsami pita
Klasyczny hummus z pikantnymi i pieczonymi chipsami pita wymaga około 25 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 534 kalorie , 12 g białka i 35 g tłuszczu . Za 1,55 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga tahini, pit, oliwy z oliwek i mielonego kminu. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie z Bliskiego Wschodu. 3 osoby wypróbowały ten przepis i polubiły go. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 65% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy to: Domowy hummus z przyprawami i pita , Zdrowy dip szpinakowo-parmezanowy i chipsy pita oraz Hummus z pieczonej papryczki jalapeño z chipsami z rzepy i buraka .
Instrukcje
1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Do miski robota kuchennego dodaj ciecierzycę, tahini, olej, sok z cytryny, czosnek, kminek, sól i pieprz. Miksuj, aż masa będzie gładka i kremowa, dodając trochę wody, aby uzyskać konsystencję dipu. Spróbuj i dopraw większą ilością cytryny, kminku, soli i pieprzu. Przełóż hummus do miski. (Można go przykryć i schłodzić do 3 dni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 średnio Dojrzałego Awokado, Obranego I Pokrojonego W Plasterki
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Namoczone Wióry Drzewne
Różne Grzyby Leśne Lub Dowolne, Które Lubisz, Bez Nóżek I Pokrojone W Plasterki
3 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 2
2 Plasterki Sera Provolone O Obniżonej Zawartości Tłuszczu