Klasyczny hummus z pikantnymi i pieczonymi chipsami pita

Klasyczny hummus z pikantnymi i pieczonymi chipsami pita
Klasyczny hummus z pikantnymi i pieczonymi chipsami pita wymaga około 25 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 534 kalorie , 12 g białka i 35 g tłuszczu . Za 1,55 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga tahini, pit, oliwy z oliwek i mielonego kminu. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie z Bliskiego Wschodu. 3 osoby wypróbowały ten przepis i polubiły go. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 65% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy to: Domowy hummus z przyprawami i pita , Zdrowy dip szpinakowo-parmezanowy i chipsy pita oraz Hummus z pieczonej papryczki jalapeño z chipsami z rzepy i buraka .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Do miski robota kuchennego dodaj ciecierzycę, tahini, olej, sok z cytryny, czosnek, kminek, sól i pieprz. Miksuj, aż masa będzie gładka i kremowa, dodając trochę wody, aby uzyskać konsystencję dipu. Spróbuj i dopraw większą ilością cytryny, kminku, soli i pieprzu. Przełóż hummus do miski. (Można go przykryć i schłodzić do 3 dni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 średnio Dojrzałego Awokado, Obranego I Pokrojonego W Plasterki1/4 średnio Dojrzałego Awokado, Obranego I Pokrojonego W Plasterki
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Namoczone Wióry DrzewneNamoczone Wióry Drzewne
Różne Grzyby Leśne Lub Dowolne, Które Lubisz, Bez Nóżek I Pokrojone W PlasterkiRóżne Grzyby Leśne Lub Dowolne, Które Lubisz, Bez Nóżek I Pokrojone W Plasterki
3 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 23 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 2
2 Plasterki Sera Provolone O Obniżonej Zawartości Tłuszczu2 Plasterki Sera Provolone O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
TahiniTahini
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
20 Puszek (każda) Pokrojonych Dojrzałych Oliwek, Odsączonych20 Puszek (każda) Pokrojonych Dojrzałych Oliwek, Odsączonych
Opcjonalnie Można Dodać Wiśnie Maraschino I Suszone MoreleOpcjonalnie Można Dodać Wiśnie Maraschino I Suszone Morele
(takie Jak PAN®)(takie Jak PAN®)
1/2 Szklanki Plus 3 łyżki Lukru Waniliowego, Podzielone1/2 Szklanki Plus 3 łyżki Lukru Waniliowego, Podzielone
1 Litr Białego Octu1 Litr Białego Octu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duża Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm1 Duża Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Mrożone Ciasto Funtowe, Rozmrożone, Pokrojone Na Plastry O Grubości Od 1/4 Do 1/2 CalaMrożone Ciasto Funtowe, Rozmrożone, Pokrojone Na Plastry O Grubości Od 1/4 Do 1/2 Cala
3
Przed podaniem udekoruj kuminem, papryką i skrop oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Przecieru Z Pomidorów W Puszce2 Szklanki Przecieru Z Pomidorów W Puszce
16 Szaszłyków16 Szaszłyków
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
4
Podawać z przyprawami Spiced 'n
5
Pieczone chipsy pita lub crudite.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy PitaChipsy Pita
6
Rozgrzej piekarnik do 190°C. Wyłóż blachę do pieczenia papierem pergaminowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Kawałków Do Pieczenia Toffi (takich Jak SKOR®)1 Szklanka Kawałków Do Pieczenia Toffi (takich Jak SKOR®)
Karton Sosu żurawinowo-pomarańczowegoKarton Sosu żurawinowo-pomarańczowego
Przepis Na Ciasto DyniowePrzepis Na Ciasto Dyniowe
7
Pokrój pity na ćwiartki i rozłóż je na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Liści Jarmużu W Kostce1 Szklanka Liści Jarmużu W Kostce
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Karton Sosu żurawinowo-pomarańczowegoKarton Sosu żurawinowo-pomarańczowego
8
W małej misce wymieszaj trzepaczką oliwę z oliwek, zatar i sól morską do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Przecieru Z Pomidorów W Puszce2 Szklanki Przecieru Z Pomidorów W Puszce
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W PlasterkiOpakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W Plasterki
Mrożone Ciasto Funtowe, Rozmrożone, Pokrojone Na Plastry O Grubości Od 1/4 Do 1/2 CalaMrożone Ciasto Funtowe, Rozmrożone, Pokrojone Na Plastry O Grubości Od 1/4 Do 1/2 Cala
9
Skrop mieszanką kawałki pity i wymieszaj rękoma, aby równomiernie je pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
10
Piecz je, aż będą złocistobrązowe i chrupiące, około 8–10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Przepis Na Ciasto DyniowePrzepis Na Ciasto Dyniowe
11
Wyjmij je z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Przepis Na Ciasto DyniowePrzepis Na Ciasto Dyniowe
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia22
Magazyn