Klasyczny gulasz wołowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 542 kalorie, 54g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje $3.03 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz małe marchewki, liść laurowy, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest doskonałe. Spróbuj Klasyczny Gulasz Wołowy, Klasyczny Gulasz Wołowy, oraz Klasyczny Gulasz Wołowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Polać wołowinę w mące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2
Rozgrzać kilka łyżek oleju na dużej patelni na średnim ogniu. Brąz mięso, kilka kawałków na raz, dodając więcej oleju w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Przełożyć do ciężkiej zapiekanki lub ciężkiego, przykrytego rondla lub holenderskiego piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Dodaj cebulę na patelni i gotować na średnim ogniu do miękkości, o 10 protokół. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i zalać cebulę; przełożyć do zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Wlać wino na patelnię i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki; dodać do zapiekanki. Wymieszać bulion, sól, tymianek i liść laurowy. Gotować w zapiekance w piekarniku 325 F przez 4 godziny lub w rondlu lub piekarniku holenderskim na płycie kuchennej na małym ogniu przez około 2 1/2 godziny. W obu przypadkach od czasu do czasu mieszaj i w razie potrzeby dodaj do 1 szklanki dodatkowego bulionu wołowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Dodać ziemniaki i marchew w ciągu ostatniej godziny gotowania, a groszek tuż przed serving.To zamrażać: pominąć groszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
7
Niech gulasz ostygnie, a następnie kadzi go do zamykanych worków zamrażarki. Przechowywać do 3 months.To podgrzać: rozmrozić gulasz przez noc w lodówce lub rozmrozić częściowo w kuchence mikrofalowej. Rozgrzać w przykrytym rondlu na średnim ogniu przez około 20 minut, dodając groszek w ciągu ostatnich 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania