Klasyczny Chleb Francuski
Przepis klasyczny francuski chleb jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 122 kalorie. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, sól, białko jaja i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Spróbuj Złoty Medal ® Klasyczny Chleb Francuski, Klasyczne książki kucharskie: toskańska zupa pomidorowa i domowy Francuski Chleb, oraz Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie w małej misce; odstawić 5 minut.
Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem.
Umieść mąkę i sól w robocie kuchennym i pulsuj 2 razy lub do wymieszania. Przy włączonym robocie powoli dodawać mieszaninę drożdży przez rynnę spożywczą i przetwarzać, aż ciasto utworzy kulkę. Proces przez 1 dodatkową minutę. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagnieść 4 do 5 razy.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć ciasto i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia luzem.
Dziurkuj ciasto i uformuj 6-calowy okrągły bochenek.
Umieść bochenek na blasze pokrytej natryskiem do gotowania. Przykryć ciasto i odstawić 30 minut lub do podwojenia luzem.
Odkryć ciasto, i zrobić 3 ukośne cięcia 1/4 cala głębokości w poprzek górnej bochenka za pomocą ostrego noża.
Połącz 1 łyżkę wody i białka jaja, a mieszankę pędzla na wierzchu bochenka.
Piec w 450 przez 20 minut lub do bochenka brzmi puste po naciśnięciu.
Uwaga: aby zrobić bagietkę, niech ciasto chlebowe wyrośnie raz. Dziurkuj ciasto i zwiń w prostokąt o wymiarach 18 x 9 cali na lekko posypanej mąką powierzchni.
Zwinąć ciasto zaczynając od dłuższej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować wszelkie kieszenie powietrzne; następnie szczyp szew i krawędzie do uszczelnienia. Przykryć ciasto, odstawić i piec zgodnie z instrukcją receptury po lewej stronie.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Les Gravettes Bordeaux Superieur z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Chateau Les Gravettes Bordeaux Superieur]()
Chateau Les Gravettes Bordeaux Superieur
Atrakcyjny ciemny rubinowo - czerwony i genialny ten klasyczny Bordeaux jest wybuchowy, intensywny i złożony Jednocześnie. Podniebienie kusi swoją amplitudą, bogactwem, pełnią, a także aromatycznym wykończeniem podniebienia. Harmonijny i długi, idealny dodatek do gry, takiej jak noga jagnięcina z ziołami lub kozie sery.