Klasyczne Tiramisu
Klasyczne Tiramisu wymaga ok. 2 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 578 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, ser mascarpone, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co jest raczej złe. Spróbuj Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Klasyczne Tiramisu, oraz Klasyczne Tiramisù dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz żółtka i cukier w górnej części podwójnego kotła, nad wrzącą wodą. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować przez około 10 minut, stale mieszając.
Wyjąć z ognia i ubić żółtka, aż będą gęste i cytrynowe.
Do ubitych żółtek dodać mascarpone. Beat until combined. W osobnej misce ubij śmietanę na sztywne szczyty. Delikatnie złożyć w mieszaninę żółtkową i odstawić.
Rozłóż palce lady na pół i ułóż dno i boki dużej szklanej miski.
Pędzel z likierem kawowym. Połówkę kremu łyżka nadzienia na palcach pani. Powtórz ladyfingers, likier kawowy i warstwy wypełniające.
Dekoruj kakao i czekoladowe loki. Przechowywać w lodówce kilka godzin lub na noc.
Aby loki czekoladowe, użyj obieraczki do warzyw i uruchom ją w dół krawędzi tabliczki czekolady.