Klasyczne Jajka Benedykta
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy poranny posiłek, więc dać Klasyczne jajka Benedykta spróbować. Jedna porcja zawiera 283 kalorie, 17g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 78 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ocet destylowany, babeczki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Klasyczne Jajka Benedykta, Klasyczne Jajka Benedykta, oraz Klasyczne Jajka Benedykta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do sosu holenderskiego: napełnij duży rondel około połowy pełną wodą i doprowadzić go do dusić na dużym ogniu.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Umieścić żółtka i sok z cytryny w blenderze i miksować na średniej prędkości, aż mieszanina rozjaśni się w Kolorze, około 30 sekund.Zmniejsz prędkość blendera do niskiej, zdejmij małą nasadkę z pokrywki (pokrywkę wlewu) i powoli wlej całe roztopione masło. Wyłączyć blender, dodać sól i pieprz, i pulsować do combine.To utrzymuj ciepły sos hollandaise, umieść dzban blendera bezpośrednio w zarezerwowanej gorącej wodzie podczas kłusowania jaj.W przypadku jaj w koszulce: doprowadzić odmierzoną wodę do gotowanego na wolnym ogniu w średnim garnku na dużym ogniu (woda powinna mieć co najmniej 2 cale głębokości). Zmniejsz ciepło do niskiego, aby utrzymać wodę na wolnym ogniu. Wymieszać z octem.Rozbij 1 jajko na małą filiżankę lub ramekin. Delikatnie wsuń jajko do gotującej się wody. Powtórz z pozostałymi 3 jajkami, upewniając się, że równomiernie umieszczają je w wodzie. Gotować, aż białka są tylko zestaw, o 3 protokół. Wyjmij jaja z wody łyżką szczelinową.
Umieścić w misce z ciepłą wodą, aby zachować warm.To montaż: podzielić i grzać angielskie babeczki. Pokrojone boki muffinek obłożyć cienką warstwą masła i doprawić solą i pieprzem.
Umieść muffinki na talerzach i podziel między Nie ciepłe plasterki szynki.Za pomocą łyżki szczelinowej Usuń jajka z ciepłej wody. Usuń nadmiar wody ze spodniej strony łyżki ręcznikiem papierowym lub ręcznikiem kuchennym i wsuń jajka na szynkę. Dodać jajka z żądaną ilością sosu holenderskiego (możesz mieć trochę pozostałej do podania na boku). W razie potrzeby posyp paprykę jajkami, a następnie podawaj natychmiast.