Klasyczne Fondue z owocami, warzywami i chlebem
Klasyczne Fondue z owocami, warzywami i chlebem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 704 kalorii, 39g białka, oraz 38g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 6,34 USD za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soli morskiej, ząbka czosnku, skrobi kukurydzianej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solid spoonacular wynik 57%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Łatwe serowe Fondue z palcowymi ziemniakami, francuskim chlebem i wybranymi warzywami, Klasyczne Serowe Fondue, oraz Klasyczne Serowe Fondue.
Instrukcje
Rozgrzej garnek do fondue.
Natrzyj wnętrze, spód i boki średniego rondla ząbkiem czosnku. Odłóż czosnek na bok.
Podgrzej patelnię na średnim ogniu.
Wlej białe wino i ustaw ogień na wysoki. Doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień, aby dusić wino. W misce wrzuć ser ze skrobią kukurydzianą, aż ser całkowicie się pokryje. Powoli dodaj ser i mieszaj drewnianą łyżką, aż ser się dokładnie rozpuści, około 3 do 4 minut. Za pomocą świeżej gałki muszkatołowej i tarki do gałki muszkatołowej lub tarki pudełkowej podrap szczyptę gałki muszkatołowej do roztopionego sera i zamieszaj. Dopraw solą i pieprzem i wlej do garnka do fondue.
Podawaj natychmiast z owocami, warzywami i chlebem.