Klasyczne Ciasto Makaronowe
Klasyczne ciasto makaronowe może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 174 kalorie, 7G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 17 centów za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, sól morską, mąkę pszenną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co jest raczej złe. Spróbuj Ciasto makaronowe 7-żółtkowe, Ciasto Z Makaronem Ze Świeżych Marchwi, oraz Ciasto Z Makaronem Ze Świeżego Szpinaku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, sól i jajka połączyć w robocie kuchennym; puls 10 razy lub aż mieszanina jest kruchy (ciasto nie będzie tworzyć kulkę). Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne (około 4 minut). Uformuj ciasto na krążek; owiń folią.
Odstawić ciasto w temperaturze pokojowej na 20 minut.
Rozpakuj ciasto. Ciasto podzielić na 8 równych porcji. Pracując z 1 porcją na raz (zachowaj pozostałe ciasto przykryte, aby zapobiec wyschnięciu), przepuść ciasto przez wałki makaronu w maszynie do makaronu na najszerszym ustawieniu. Złożyć ciasto na pół w poprzek; ponownie złożyć na pół. Przełóż ciasto przez rolki ponownie. Przesuń wskaźnik szerokości do następnego ustawienia; przekaż makaron przez rolki. Kontynuuj wskaźnik szerokości ruchu, aby węższe ustawienia; przepuść ciasto przez rolki raz na każdym ustawieniu, tworząc 8 (15 x 3 cale) paski makaronu.
Układaj paski płasko na lekko posypanej mąką powierzchni; przykryj. Powtórz procedurę z pozostałymi porcjami ciasta.