Klasyczne ciasteczka z odciskiem kciuka od Crisco® Baking Sticks

Klasyczne ciasteczka Thumbprint firmy Crisco® Baking Sticks mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na desery. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 130 kalorii . Za 30 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 48 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Allrecipes. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i wegetariańską laktoowowegetariańską . Udaj się do sklepu i kup w pełni roślinne smalce o smaku masła, mocno brązowy cukier, ekstrakt waniliowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 57 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się także ciasteczka z odciskiem kciuka i czekoladą oraz truskawkami , ciasteczka z odciskiem kciuka i czekoladą i miętą oraz ciasteczka z odciskiem kciuka i cytryną .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Ustaw ruszt na środkową pozycję. Lekko posmaruj dwie blachy do pieczenia nieprzywierającym sprayem.
Ubij brązowy cukier i tłuszcz w średniej misce mikserem elektrycznym na średniej prędkości przez 2 minuty lub do uzyskania puszystej konsystencji. Zeskrob boki miski.
Dodaj żółtka, wodę, wanilię i sól. Ubijaj, aż dobrze się połączą.
Dodawaj mąkę na niskich obrotach, aż do dokładnego wymieszania.
Ubij białka w płytkiej misce, aż będą piankowate.
Umieść orzechy pekan w oddzielnej płytkiej misce. Odmierz około 2 łyżeczek ciasta na każde ciasteczko. Uformuj kulki, tocząc je między dłońmi. Zanurz każdą kulkę ciasta w białkach jaj, a następnie obtocz w orzechach pekan.
Umieść na przygotowanej blasze do ciastek. Używając tylnej części łyżeczki lub kciuka, zrób zaokrąglone wgłębienie na górze każdego ciasteczka.
Wyjmij z piekarnika. Może być konieczne ponowne wykonanie wgłębienia łyżką.
Włóż około 1 łyżeczki konfitury do wgłębienia każdego ciasteczka.
Piecz przez kolejne 5–7 minut, aż lekko się zrumienią.
Wyjąć z piekarnika. Ostudzić na blasze przez kilka minut.
Przenieść na kratkę do całkowitego ostygnięcia.