Klasyczna Pizza
Klasyczna Pizzan to śródziemnomorskie danie główne. Ten przepis służy 1. Za $5.41 za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 2862 kalorii, 84g białka, oraz 71g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś przyprawy, sos do pizzy, łagodną mieloną kiełbasę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 44%, to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Klasyczna Pizza Margherita, Klasyczna Pizza Margherita, oraz Klasyczna Pizza Margherita.
Instrukcje
Pokrusz kiełbasę na dużą patelnię. Gotuj na średnim ogniu, aż przestanie być różowy; odcedzić. Na lekko posypanej mąką powierzchni zagnieść dwie bułki razem.
Rozwałkuj ciasto na 7-1 / 2 cala. koło.
Przełóż na natłuszczoną patelnię do pizzy lub blachę do pieczenia.
Rozłóż sos do pizzy na cieście; posyp 1/4 szklanki sera, kiełbasy, pieczarek, cebuli i pozostałego sera. Na wierzch z włoską przyprawą.
Piec w temperaturze 375° przez 20-22 minuty lub do uzyskania złotego koloru.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
Pizzę można łączyć z winem Sangiovese, Shiraz i Barbera. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, takiego jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek po kwiaty mieczyk i ziemisty krzemień. Garbnikowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem. Polecany do mięsa z grilla, np. krojonego steku Chianina lub do dziczyzny, np. bażanta nadziewanego truflami. Doskonale komponuje się również z dojrzałym serem.