Klasyczna Lasagna Grifa

Klasyczna Lasagna Grifa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj oldschoolowy Lasagnan Grifa. Jedna porcja tego dania zawiera około 39g białka, 35g tłuszczu i w sumie 700 kalorii. Za 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jest dostarczany przez Allrecipes. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to śródziemnomorskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś liście bazylii, ser ricotta, czerwone Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 59%. Ten wynik jest dobry. Oldschoolowa lasagne z sosem bolońskim, Mini Taco Pizza Bites i powrót do szkoły wizyta w Staples Back To School Centre, oraz Lasagna de Pollo con Champiñones (lasagne z kurczakiem i grzybami) są bardzo podobne do tego przepisu.

Składniki

0Batoniki toffi Heathkruszony czerwony pieprzkruszony czerwony pieprz1Batoniki toffi HeathGorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)1opakowanie naturalnej mieszanki do ciastopakowanie naturalnej mieszanki do ciast6świeże liście bazylii (pokrojone w wstążki)świeże liście bazylii (pokrojone w wstążki)2gałązkiposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzieloneposiekany świeży tymianek lub 1-1/2 łyżeczki suszonego tymianku, podzielone3goździkiczosnek (posiekany)czosnek (posiekany)4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 łyżeczka startego sera Romano1 łyżeczka startego sera Romano4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pakiet makaron lasagnapakiet makaron lasagna6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mozzarella (podzielona)mozzarella (podzielona)0Batoniki toffi Heath1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina0Batoniki toffi Heathramięramię1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone oreganosuszone oregano1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży tarty parmezan (podzielony)świeży tarty parmezan (podzielony)0starty parmezanstarty parmezan12krewetki i żyłki1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)1 łopatka wieprzowa bez kości, z głębokim nacięciem tłuszczu (około 5 funtów)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1-1/2 szklanki pieczonej słodkiej czerwonej papryki, odsączonej i drobno posiekanej1-1/2 szklanki pieczonej słodkiej czerwonej papryki, odsączonej i drobno posiekanej12krewetki i żyłkipokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.przygotowany sos spaghettiprzygotowany sos spaghetti

Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese

Chianti, Montepulciano i Sangiovese to świetny wybór na Lasagne. Lasagne dobrze komponuje się ze średnim czerwonym winem o wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Castellani Chianti Annata z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Castellani Chianti Annata
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zmienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami i pikantnymi daniami z makaronu. Idealny do pieczeni, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia24
Magazyn