Klasyczna Cielęcina Parmigiana

Klasyczna Cielęcina Parmigiana może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 592 kalorie. Na $4.59 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz jajka, masło, ser mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Cielęcina Parmigiana, (Zapalniczka) Klasyczna Bakłażan Parmigiana, oraz Melanzane alla Parmigiana-bakłażan parmigiana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć tłuszcz z kotletów.
Umieść kotlety między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego i spłaszcz do grubości 1/4 cala, używając młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Cielęcinę pokroić na kawałki wielkości porcji.
Połączyć 1 2/3 szklanki parmezanu i mąki w płytkiej misce. Kotlety zanurzyć w roztopionym maśle; zagrzebać w mieszaninie serowej. Przykryć i schłodzić 30 minut. Kotlety zanurzyć w jajku; pogłębiać ponownie w pozostałej mieszaninie sera. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Sos pomidorowy i kolejne 3 składniki połączyć w rondlu; gotować, odsłonięte, na średnim ogniu 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Odstawić.
Gotować cielęcinę na gorącym oleju w dużej patelni 2 do 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Przenieść cielęcinę do lekko natłuszczonego 13 - x 9-x 2-calowe naczynie do pieczenia.
Polać cielęciną sosem pomidorowym.
Posypać pozostałymi 2 łyżkami parmezanu. Przykryć i piec w 350 przez 30 minut. Odkryć i top z serem mozzarella; piec dodatkowe 5 minut lub aż ser topi.