Kimbop (Koreańskie Sushi)
Przepis Kimbop (Korean Sushi) jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 336 kalorii. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Dobrze sprawdza się jako tania przystawka. 51 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz olej sezamowy, szynkę, sushi nori i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kimbop (Koreańskie Sushi), Koreańskie rolki Sushi z orzechami-Edamame Crumble, oraz Chirashi Sushi Cake I Temari Sushi.
Instrukcje
Opłucz ryż w sitku lub durszlaku, aż woda będzie czysta.
Połączyć ryż z wodą w rondlu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, 12 do 14 protokół.
Rozłóż ugotowany ryż na blasze do ostygnięcia. Doprawić 1 łyżką oleju sezamowego i solą.
Podczas gdy ryż jest na wolnym ogniu, wlać jajka na patelni na średnim ogniu i pozostawić do gotowania bez mieszania lub obracając się, aby uzyskać płaską warstwę gotowanego jajka. Gdy jajko jest całkowicie ugotowane, wyjąć z patelni i odstawić na desce do krojenia do ostygnięcia.
Oddziel arkusze nori na płaskiej powierzchni i podziel schłodzony ryż między nimi, pozostawiając tylko półcalowy Pasek wodorostów widoczny na górze każdego arkusza. Ułóż cienkie warstwy jajka, ogórka, marchewki, sera i szynki na wierzchu ryżu. Zaczynając od dołu każdego arkusza nori, użyj bambusowej maty do sushi, aby mocno zwinąć każdy kawałek w Cylindryczny kształt.
Posmaruj każdą rolkę 1/2 łyżeczki oleju sezamowego i pokrój na sześć równych kawałków.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Koreańczyków. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 21 dolarów za butelkę.
![LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc]()
LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc
Po prostu zachowując aromaty i smaki, które zostały dostarczone z winegrape, LangeTwins Chenin Blanc jest żywym wyrazem odmiany. Ostre nuty jabłka Granny Smith łączą się z nutą tartej gruszki, aby stworzyć jasne i orzeźwiające wino, którym można się cieszyć samodzielnie.