Kiełbasa, szpinak i Ricotta Calzone
Kiełbasa, szpinak i Ricotta Calzone może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 597 kalorii. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, jajko, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 64%. Podobne przepisy to Szpinak i Ricotta Calzone, Dynia, kiełbasa i szpinak Calzone, oraz Escarole Calzone: Calzone di Ricottan e Escarola.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Połączyć 1 szklanka mąki, nierozpuszczone drożdże, cukier i sól w dużej misce.
Dodać bardzo ciepłą wodę i olej; wymieszać aż do dobrze wymieszanego, około 1 minuty. Stopniowo dodawać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto. Ciasto powinno uformować kulkę i będzie lekko lepkie. Zagnieść * * na mąkę, w razie potrzeby dodając dodatkową mąkę, aż będzie gładka i elastyczna, około 4 minut. Przykryć i pozostawić na powierzchni mąki podczas przygotowywania nadzienia.
Gotować kiełbasę na patelni na średnim ogniu, aż gotowane przez; usunąć z patelni i odsączyć nadmiar tłuszczu.
Dodaj szpinak i wodę na patelni; saute 1 do 2 minut, aż szpinak zwiędnie; odcedzić. Powrót kiełbasy na patelnię.
Połącz ricottę, mozzarellę i jajko w misce do miksowania. Wymieszać włoską przyprawę ziołową, pokruszoną czerwoną paprykę i sól czosnkową; odstawić.
Aby zrobić calzones podzielić ciasto na cztery porcje.
Rozwałkować 1 porcję w 8-calowe koło na mące.
Rozprowadzić około 1/3 szklanki mieszanki ricotta w środkowej dolnej połowie ciasta. Top z heaping 1/3 Puchar kiełbasa szpinak mieszaniny pozostawiając zewnętrzną 1/2-cala wolne od napełniania. Złożyć górną połowę ciasta nad nadzieniem. Pociągnij krawędź dolnej skorupy nad górną; składanie i Prasowanie warstw razem, aby utworzyć uszczelnienie. Ostrożnie przełożyć na wysmarowaną blachę do pieczenia.
Wytnij 3 do 4 otworów wentylacyjnych na górze. Powtórz z pozostałym ciastem.
Piec przez 15 do 20 minut, aż lekko rumiane.
Przenieś do regału chłodzącego, aby zachować chrupkość dolnej skorupy podczas lekkiego chłodzenia.
Podawać z sosem do pizzy lub innym sosem do zanurzenia.