Kiełbasa Smażony Ryż

Kiełbasa Smażony Ryż
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego ryżu kiełbasa. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 6 i kosztuje $1.19 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 19g białka, 27g tłuszczu i w sumie 453 kalorii. 57 osób próbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis od Wszystkichprzepisy wymaga kapusty, marchwi, sosu sojowego i oliwy z oliwek. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów chińskiego jedzenia. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 66%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Smażone placki z kiszonej kapusty z kiełbasą, Łatwy smażony Kiełbasan i kapusta, oraz Smażone ziemniaki z cebulą i kiełbasą.

Instrukcje

1
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Dodaj cebulę; gotuj do miękkości i półprzezroczystości. Dodaj marchewkę, kapustę i czosnek; gotuj, aż czosnek zacznie się brązowieć. Dodaj kiełbasę; gotuj do podgrzania, około 3 minut
Składniki, których będziesz potrzebować
KielbasaKielbasa
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Rozdrobnij ryż rękami, aby rozbić grudki. Następnie wymieszaj ryż na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Podgrzej, a następnie dodaj sos sojowy. Ubij 1 jajko i dokładnie wymieszaj z ryżem. Pojedynczo ubijaj i mieszaj pozostałe 2 jajka z ryżem. Przykryj, zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj 10 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Napój Alkoholowy, Piersi Bażanta Jeśli), Kategoria Produktów Spożywczych, Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Smażony ryż w menu? Spróbuj połączyć się z winem, napojem alkoholowym i białym winem. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest VieVite rosé. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
VieVite Rose
VieVite Rose
Dzięki pięknemu półprzezroczystemu różowemu odcieniu VieVité emanuje kolorami prawdziwego różowego wina Côtes de Provence. Na nosie wyraz dojrzałych owoców tropikalnych jest zrównoważony przyjemnym bukietem białych kwiatów i dyskretną nutą przypraw. Na podniebieniu dobrze ustrukturyzowane owoce i zrównoważona kwasowość tworzą chrupiące i delikatne wykończenie. VieVité to wszechstronne wino, które nadaje się na wiele różnych okazji i kuchni. VieVité najlepiej komponuje się z grillowanymi białymi rybami, łososiem, ciastami krabowymi z sosem Aoli, krewetkami, homarem, ceviche, sushi, a nawet pikantnym gulaszem z owoców morza. Biorąc pod uwagę owocowe smaki vievité, zrównoważy i uzupełni dania takie jak tandoori Thai chicken, indyjskie dania curry i etniczne potrawy z pikantnymi przyprawami. VieVité świetnie komponuje się również z makaronem posypanym świeżym sosem puttanesca, tradycyjnym bouillabaisse i wszystkimi kuchnią śródziemnomorską z oliwą z oliwek, czosnkiem i ziołami.Mieszanka: 30% Cinsault, 30% Grenache, 30% Syrah, 10% Carignan
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn