Kheer (Pudding Ryżowy)
Kheer (Pudding ryżowy) jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 538 kalorii, 11g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 483 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz rodzynki, orzechy pistacjowe, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kheer (Pudding Ryżowy), ryż Kheer, jak zrobić ryż Kheer / chawal ki Kheer, oraz Slow-Cooker Kheer (Indyjski Pudding ryżowy) na # SundaySupper.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj mleko kokosowe, mleko i cukier.
Dodać ryż basmati i dusić na małym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje i ryż jest miękki, o 20 protokół.
Wmieszaj rodzynki, kardamon i wodę różaną i gotuj jeszcze kilka minut. Chochla do misek i udekorować migdałami i pistacjami.