Ketchup Pomidorowy
Need a bezglutenowa i wegańska przystawka? Ketchup pomidorowy może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 31 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sól, ziele angielskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj ketchup pomidorowy lub sos pomidorowy / jak zrobić ketchup pomidorowy, Grillowane bakłażany i pomidory z bazylią i Coulis pomidorowym, oraz Sałatka pomidorowa z pomidorem Granita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować czosnek; odstawić 10 minut.
Umieścić nasiona gorczycy, nasiona selera, ziele angielskie i ziarna pieprzu na podwójnej warstwie gaznicy. Zebrać krawędzie gazę razem; związać bezpiecznie.
Połącz worek z gazą, czosnek, pomidory i następne 3 składniki (przez ocet) w dużym holenderskim piekarniku; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut.
Usuń worek z gazą i odstaw na bok.
Połowę mieszanki pomidorowej umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę. Odcedzić gładką mieszaninę przez sito o drobnych oczkach z powrotem do patelni; wyrzucić ciała stałe. Powtórz procedurę z pozostałą gotowaną mieszanką pomidorową.
Dodaj worek z gazą, cukier i sól na patelnię i zagotuj. Zmniejszyć ogień ,i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż zredukowane do 1 filiżanki (o 45 protokół).