Kerala Style Egg Gravy
Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i sos wegetariański? Kerala stylu jaj sos może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 578 kalorii, 15g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób przygotowało ten przepis, a 142 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Mieszanka ptaków chilis wzdłuż, Curry liści, sól koszerna, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Beetroot Pachadi-sos jogurtowy w stylu Kerala-Onam Sadya s, Kerala Style Pomfret Fry, oraz Ciecierzyca Kerala style dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu nieprzywierającym na średnim ogniu, aż do połysku.
Dodać cebulę. Gotować, mieszając, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 4 protokół.
Dodać pastę imbirowo-czosnkową i gotować, mieszając, aż pachną, około 1 minuty.
Dodać przecier pomidorowy i mieszać do wymieszania z cebulą, o 1 minutę.
Zwiększyć ciepło do wysokiej.
Dodaj liście curry, koper włoski, kminek, chili, kurkumę i proszek kolendry i energicznie mieszaj, aż połączą się i pachną, a olej oddzieli się od mieszaniny i mieszanina wyschnie nieco, około 5 minut. Doprawić solą.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodać wodę i jedną łyżkę cuilantro. Wymieszać, aby dobrze wymieszać.
Usuń 1/4 szklanki sosu i rezerwy. Delikatnie rozbij jajka na patelnię i łyżkę reserved sosem częściowo nad jajkami. Przykryć pokrywką i pozostawić jajka do gotowania, aż gotowane do pożądanego poziomu doneness.
Podawać z dowolnym miękkim chlebem według własnych upodobań lub jako dodatek do każdego indyjskiego posiłku z ryżem lub roti.