Kerala Boatman ' s Crab Curry
Kerala Boatman ' s Crab Curry jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 437 kalorii, 26g białka, oraz 19g tłuszczu. Na $4.79 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka chiles de árbol, ząbki czosnku, gruba sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć świeży piernik można śledzić to danie główne z Piernik Z Owocowym Kompot jako deser. Jest to dość drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kerala krewetki curry, Kerala Lamb Curry, oraz Kerala Kadala Curry.
Instrukcje
Wybierz mięso kraba, aby usunąć kawałki skorupy i chrząstki. Cebulę posiekać i czosnek posiekać. Piernik obrać i zmielić. Noszenie rękawic ochronnych, złamać chiles na 1-calowe kawałki i rezerwy, wraz z nasion.
W czajniku 4-do 5-quart rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali i gotować nasiona gorczycy, aż zaczną pękać. Mieszać w cebuli, czosnek, piernik, zastrzeżone chiles z nasionami, i pieprzu i gotować, mieszając, aż chiles są tylko rumiane, 3 do 4 protokół. Mieszać w innych przyprawach, aż dobrze połączone.
Dodać kraba i gotować mieszaninę, delikatnie mieszając od czasu do czasu (unikać rozbicia kraba), o 4 protokół.
Podczas gdy mieszanina kraba gotuje, posiekaj kolendrę. Wymieszać kolendrę do mieszanki kraba z mlekiem kokosowym i solą i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, 6 do 8 protokół.
Łyżka curry na ryżu i udekorować zieleniną scallion.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.