Ken ' s Potato Galette

Ken ' s Potato Galette
Need a wegetariańska przystawka? Ziemniaczana Galette Kena może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 601 kalorii, 11g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, jajko, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Potato Galette, Rosemary Potato Galette, oraz Galetka Z Porem I Ziemniakami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Pokrój ziemniaki o grubości 1/8 cala, używając mandoliny, jeśli masz taką, lub przystawki do krajalnicy robota kuchennego. W misce wrzucić plastry z solą, a następnie umieścić je w durszlaku ustawionym nad misą lub zlewem, aby osuszyć przez około 30 minut. (Ważne jest, aby pozbyć się nadmiaru wilgoci z ziemniaków, która sprawi, że ciasto będzie rozmokłe podczas pieczenia.) W misce wymieszać plastry ziemniaków z cebulą, tymiankiem i masłem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
MandolinaMandolina
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wyłożyć patelnię do pieczenia papierem do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4
Połóż 10 na 8-calowy arkusz ciasta na powierzchni roboczej.
5
Rozłóż mieszaninę ziemniaków równomiernie na cieście, pozostawiając 1-calową granicę dookoła. (Możesz pomyśleć, że masz zbyt dużo ziemniaków, ale ułóż je, ponieważ mieszanka traci objętość podczas gotowania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
6
Umyć obrzeże umyć jajkiem i góry z 11 na 9-calowy arkusz ciasta, rozciągając go na ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
7
Zagniataj krawędzie widelcem, aby zapobiec rozdzieleniu arkuszy ciasta. Odciąć nadmiar ciasta i obficie umyć wierzch myciem jajecznym. Poke mały otwór odpowietrzający w środku ciasta, aby zapewnić równomierny wzrost. Krzyżują górę z tyłu noża do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
8
Piec na złoty kolor, o 60 protokół. Przetestuj ziemniaki pod kątem przydatności, wkładając mały nóż do parkowania do galetki. Jeśli są gotowe, tak samo jak ciasto. Jeśli jest jakiś znak oporu, zmniejszyć temperaturę piekarnika do 300 stopni F i piec, testując często, kolejne 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
9
Aby służyć, starannie przenieść galette do dużego talerza. Pokrój poziomo dookoła, aby oddzielić górną i dolną skórkę. Podnieś górną skorupę, aby odsłonić ziemniaki. Łyżka creme fraeche równomiernie na nich, zmienić położenie górnej skórki, i podawać natychmiast. Pokrój galette przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn