Ken ' s Potato Galette
Need a wegetariańska przystawka? Ziemniaczana Galette Kena może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 601 kalorii, 11g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, jajko, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Potato Galette, Rosemary Potato Galette, oraz Galetka Z Porem I Ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Pokrój ziemniaki o grubości 1/8 cala, używając mandoliny, jeśli masz taką, lub przystawki do krajalnicy robota kuchennego. W misce wrzucić plastry z solą, a następnie umieścić je w durszlaku ustawionym nad misą lub zlewem, aby osuszyć przez około 30 minut. (Ważne jest, aby pozbyć się nadmiaru wilgoci z ziemniaków, która sprawi, że ciasto będzie rozmokłe podczas pieczenia.) W misce wymieszać plastry ziemniaków z cebulą, tymiankiem i masłem i odstawić.
Wyłożyć patelnię do pieczenia papierem do pieczenia.
Połóż 10 na 8-calowy arkusz ciasta na powierzchni roboczej.
Rozłóż mieszaninę ziemniaków równomiernie na cieście, pozostawiając 1-calową granicę dookoła. (Możesz pomyśleć, że masz zbyt dużo ziemniaków, ale ułóż je, ponieważ mieszanka traci objętość podczas gotowania.)
Umyć obrzeże umyć jajkiem i góry z 11 na 9-calowy arkusz ciasta, rozciągając go na ziemniaki.
Zagniataj krawędzie widelcem, aby zapobiec rozdzieleniu arkuszy ciasta. Odciąć nadmiar ciasta i obficie umyć wierzch myciem jajecznym. Poke mały otwór odpowietrzający w środku ciasta, aby zapewnić równomierny wzrost. Krzyżują górę z tyłu noża do dekoracji.
Piec na złoty kolor, o 60 protokół. Przetestuj ziemniaki pod kątem przydatności, wkładając mały nóż do parkowania do galetki. Jeśli są gotowe, tak samo jak ciasto. Jeśli jest jakiś znak oporu, zmniejszyć temperaturę piekarnika do 300 stopni F i piec, testując często, kolejne 15 minut.
Aby służyć, starannie przenieść galette do dużego talerza. Pokrój poziomo dookoła, aby oddzielić górną i dolną skórkę. Podnieś górną skorupę, aby odsłonić ziemniaki. Łyżka creme fraeche równomiernie na nich, zmienić położenie górnej skórki, i podawać natychmiast. Pokrój galette przy stole.