Kecap Manis (Słodki Sos Sojowy)
Kecap Manis (słodki sos sojowy) może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 793 kalorie, 25g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 3. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz gwiazdkę anyżu, korzeń imbiru, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Allrecipes ma 9 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Smażone koła słodkiej kukurydzy w indonezyjskim Kecap, Makaron Z Sosem Sojowym, oraz Szparagi sezamowe z sosem sojowo-czosnkowym Aioli.
Instrukcje
Podgrzać cukier w ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż cukier stanie się lekko brązowy. Powoli wymieszać z sosem sojowym. Gdy cukier i sos sojowy są połączone, mieszać w wodzie, anyż, liście curry, imbir i czosnek. Zwiększyć ciepło i doprowadzić do wrzenia. Dusić, aż cukier się rozpuści, o 15 protokół.
Zdjąć z ognia i ostudzić. Przecedzić sosem i wlać do butelki z pokrywką lub słoika. Przechowywać w lodówce.