Kebaby z krewetkami i Shiitake
Krewetki i kebaby Shiitake mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 144 kalorie, 18g białka, oraz 6G tłuszczu. Na $3.79 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz pieprz, ząbki czosnku, grzyby shiitake i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Herbed Swordfish and Shiitake Kebabs, Makaron Shiitake Z Krewetkami, oraz Shrimp & Shiitake Stir-Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić grzyby w małej misce i wymieszać z 1/4 szklanki marynaty. Marynować co najmniej 1 godzinę (i do
W razie potrzeby, shell krewetki. W dużej wytrzymałej plastikowej torbie połącz krewetki z marynatą 3/4 filiżanki i workiem uszczelniającym, tłocząc nadmiar powietrza. Marynować krewetki, schłodzone, przez co najmniej 30 minut i do 1 godziny. Szaszłyki namoczyć w ciepłej wodzie 30 minut. Przygotuj grill.
Krewetki odsączyć, odrzucając marynatę. W sito ustawione nad miską odsączyć grzyby i zarezerwowane marynaty grzybowej do fastrygowania. Wątek 3 krewetki i 2 grzyby, naprzemiennie krewetki z grzybami, i utrzymanie grzyby płaskie na szaszłyki. Kebaby można składać 1 godzinę wcześniej i schładzać, przykryć.
Grill kebaby na lekko naoliwionym stojaku ustawić 5 do 6 cali nad świecące węgle, fastrygowanie z zastrzeżonej marynaty i obracając je od czasu do czasu, aż tylko gotowane przez, o 3 protokół z każdej strony. (Alternatywnie, broil kebaby pod rozgrzanym brojlerem 2 do 3 cali od ciepła około 2 1/2 minuty z każdej strony.)
Mżawka kebaby z pozostałą marynatą 1/4 szklanki.
Czosnek, gałązki tymianku i rozmaryn zmielić z solą i zacierem na grubą pastę.
W misce ubij razem pastę czosnkową i pozostałe składniki, aż do zemulgowania. Marynatę można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Scarpetta Pinot Grigio. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.