Kebaby Kofta
Kebaby Kofta wymagają około 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 28 porcji z 48 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka bambusowych szaszłyków, mielonego pieprzu, pietruszki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Kebaby Z Indyka Kofta, Indyk Wołowina Kofta Kebaby, oraz Perski Indyk Kofta Kebaby.
Instrukcje
Rozgnieść czosnek do pasty z solą za pomocą moździerza i tłucz lub płaskiej stronie Nóż Szefa Kuchni na desce do krojenia.
Wymieszać czosnek z jagnięciny wraz z cebulą, pietruszka, kolendra, kminek, cynamon, ziele angielskie, pieprz cayenne, imbir, i pieprz w misce do mieszania, aż dobrze wymieszane. Uformuj mieszaninę na 28 kulek. Uformuj każdą kulkę wokół czubka szaszłyka, spłaszczając ją w owal o średnicy 2 cali; powtórz z pozostałymi szaszłykami.
Umieść kebaby na blasze do pieczenia, przykryć, i przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut, lub do 12 godzin.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko ruszt olejowy.
Gotować szaszłyki na rozgrzanym grillu, obracając od czasu do czasu, aż jagnięcina gotuje się do pożądanego stopnia doneness, o 6 minut dla średnich.