Kebaby jagnięce z pieczoną papryką

Jagnięce kebaby z pieczoną papryką mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 60 g tłuszczu, oraz w sumie 717 kalorii. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka papryki, sól i pieprz, papryka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: mielone jagnięce kebaby z turecką ostrą papryką, Kebaby Kofte z pikantnym sosem jogurtowym Harissa i grillowanym płaskim chlebem (mielone jagnięce kebaby), oraz Luleh Kebabs - Perskie Mielone Jagnięce Kebaby dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić jagnięcinę w 32 kostki, od 2 do 2 1/2 cala każda.
Umieścić w dużej misce i posypać kminkiem, solą i pieprzem. Mieszankę kminku wcierać w jagnięcinę.
Dodać połowę oleju i wymieszać, aby połączyć. Odstawić. (Jagnięcinę można marynować do 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Rozgrzej brojlery do wysokiego lub przygotuj średnio gorący ogień węglowy.
Paprykę umieścić na patelni do pieczenia lub bezpośrednio na naoliwionych rusztach. Broil lub grill, obracając często, aż papryka są pęcherze i zwęglone, o 10 protokół.
Wyjąć do miski i przykryć folią. Pozostawić paprykę na parze przez 10 minut, a następnie usunąć skórę.
Pokrój paprykę na pół i usuń rdzenie, nasiona i membrany.
Pokrój paprykę w szerokie paski (powinieneś mieć 16 czerwonych i 16 żółtych pasków).
Kostki jagnięce przełożyć na 8 długich szaszłyków, równomiernie dzieląc i na przemian z paskami pieprzu.
Szaszłyki posmarować pozostałą oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Broil lub grill o 6 cali od źródła ciepła, obracając często, aż jagnięcina jest dobrze rumiane i twarde w dotyku, 12 do 15 minut dla średnich.
Przenieść do poszczególnych talerzy i służyć.