Kawowo-Migdałowy Kruchy Tort

Kawowo-Migdałowy Kruchy Tort
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj kruchego Torta z kawą migdałową. Jedna porcja zawiera 647 kalorii, 11g białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól, mąkę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. 37 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Migdałowy Kruchy Torte, Lody kawowo-migdałowe kruche, oraz Tort Kawowy, Migdałowy I Czekoladowy.

Instrukcje

1
W przypadku ciasta wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
2
Przesiać razem przesianą mąkę i 3/4 szklanki cukru do dużej miski. Dodać żółtka, wodę, sok z cytryny i ekstrakt z wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
1/3 Do 1/2 Szklanki Posiekanych Orzechów1/3 Do 1/2 Szklanki Posiekanych Orzechów
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Ubij razem do połączenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
W osobnej czystej i suchej misce ubij białka, śmietanę z kamienia nazębnego i sól z mocowaniem trzepaczki na średniej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty, około 2 minut. Stopniowo dodawać pozostałe 3/4 szklanki cukru i kontynuować ubijanie, aż powstaną sztywne szczyty, 2 do 3 minut dłużej. Wymieszać 1/3 białek w ciasto gumową szpatułką, aż do całkowitego włączenia. Delikatnie złóż pozostałe białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Wlać patelnię do nieoczyszczonej patelni z rurką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Litra Beztłuszczowej Kwaśnej śmietany1/2 Litra Beztłuszczowej Kwaśnej śmietany
6
Przetnij ciasto nożem, delikatnie obracając go tam iz powrotem, aby rozbić duże pęcherzyki powietrza.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
7
Piec do góry sprężyny z powrotem po naciśnięciu na nim, 50 do 55 protokół. Odwrócić patelnię na stojaku chłodzącym i całkowicie schłodzić, od 2 do 2 1/2 godziny. Przygotować kruche polewy, podczas gdy ciasto stygnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
1/2 Litra Beztłuszczowej Kwaśnej śmietany1/2 Litra Beztłuszczowej Kwaśnej śmietany
8
Linia duża blacha do pieczenia z pergaminem. Pergamin posmarować masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Chocodrops)(takie Jak Chocodrops)
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
9
W rondlu o średnim ciężkim dnie połącz migdały, cukier, syrop kukurydziany, wodę i proszek espresso. Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, 2 do 3 minut. Zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i gotować, mieszając często, aż mieszanina jest gruba i głęboka bursztynu i temperatury czyta 146° na termometr cukierki, 8 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
( 23)( 23)
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Zdjąć z ognia i natychmiast wymieszać sodę oczyszczoną i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
(duża Tuba)(duża Tuba)
11
Wlać mieszaninę na przygotowaną blachę do pieczenia i rozprowadzić na równą warstwę (z grubsza, 8 - na 8-calowy kwadrat) drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
12
Niech kruche ostygnie i twardnieje na arkuszu, 30 do 45 minut. Gdy ostygnie, za pomocą młotka do mięsa lub drewnianej łyżki, złamać kruche na grube kawałki i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
3 Szklanki Bułki Tartej Panko3 Szklanki Bułki Tartej Panko
13
Gdy ciasto jest chłodne, odwrócić patelnię. Uruchom długi, elastyczny nóż wzdłuż krawędzi ciasta i wzdłuż rurki. Obróć ciasto, powinno wypadnąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1/2 Litra Beztłuszczowej Kwaśnej śmietany1/2 Litra Beztłuszczowej Kwaśnej śmietany
14
Do napełniania i montażu: ubij śmietanę, cukier cukierniczy i wanilię w schłodzonej misce, aż uformują się miękkie szczyty, od 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
15
Ciasto pokroić w poprzek ząbkowanym nożem na cztery warstwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
16
Połowę bitej śmietany równomiernie rozprowadzić między warstwami, a pozostałą część wykorzystać do pokrycia wierzchu i na zewnątrz ciasta. Naciśnij kruche na ciasto i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Magazyn