Kawa-lakierowana szałwia Indyk z sosem Redeye
Kawa-lakierowana szałwia Indyk z sosem Redeye może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 499 kalorii, 72g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 1,39 zł za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, cukier, gałązki szałwii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Klementyna - solony Indyk z sosem Redeye, Kotlety z kurczaka smażone z indyka z sosem Redeye, oraz Parmezan-szałwia pieczony indyk z sosem szałwiowym.
Instrukcje
Aby przygotować indyka, Usuń i wyrzuć podroby i szyję z indyka. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Włożyć gałązki szałwii i cebulę do jamy ciała. Końce nóg wiązać sznurkiem.
Wlać 1/2 szklanki wody na dnie patelni brojlerów.
Umieścić indyka na stojaku brojlerów pan pokryte sprayem do gotowania. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę.
Aby przygotować glazurę, połącz 1 filiżankę kawy i następne 5 składników (kawa przez pieprz) w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (o 8 protokół).
Pędzel glazury na indyka.
Piec dodatkowe 2 godziny lub do termometru rejestruje 180, fastrygowanie od czasu do czasu z glazury.
Połóż indyka na talerzu. Przykryć indyka luźno folią; odstawić na 15 minut. Nie wyrzucaj kroplówek.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki lub miski o dwóch filiżankach.
Wlać krople do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Odcedzić kapiele do małej miski, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz. Rezerwa 1 szklanka kapieli.
Aby przygotować sos, podgrzej mały rondel na średnim ogniu.
Dodać szynkę; saute 2 minuty lub aż rumiane.
Dodaj 1 filiżankę zastrzeżonych kropli, bulion i 1/2 filiżanki kawy. Doprowadzić do wrzenia; gotować 2 minuty.