Katayef

Katayef
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Qatayef spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 438 kalorii, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka aktywnych drożdży, orzechów włoskich, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Aby ciasto
2
Do ciepłej wody wrzucić cukier i drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
3
Odstawić na 10 minut, aż się spieni.
4
Połączyć mąkę pszenną, mąkę uniwersalną i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka PszennaMąka Pszenna
SólSól
5
Dodać mieszaninę drożdży, dobrze wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
6
Aby wypełnić
7
Połącz orzechy włoskie, kozi ser, miód i wodę z kwiatem pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
PomarańczowyPomarańczowy
MiódMiód
WodaWoda
8
Aby zrobić syrop
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
9
Połącz cukier i wodę w rondlu na średnim ogniu i podgrzewaj, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Dodaj syrop kukurydziany i cynamon i nadal gotować, mieszając, aż zgęstnieje, 7 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
CynamonCynamon
11
Zdjąć z ognia i wymieszać w wodzie z kwiatem pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
WodaWoda
12
Gotować
13
Masłem dużą patelnię i ustawić na małym ogniu. Napełnij patelnię 1 Calem oleju i ustaw na średnim ogniu. Talerze liniowe z ręcznikami papierowymi do osuszania smażonych ciast.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
14
Wrzuć mały kawałek chleba do oleju; gdy się zarumieni, olej jest gotowy do smażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
15
Wlać ciasto na maślanej patelni w 4-do 5-calowe okrągłe ciasta. Gdy pęcherzyki tworzą się na wierzchu ciasta, przenieś ciasto na talerz (nie odwracaj ich).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Rozprowadzić 1 1/2 łyżki nadzienia orzechowo-serowego na każdym cieście, od strony niegotowanej. Złóż ciasto na pół i naciśnij krawędzie razem do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
17
Ciasto wrzucić do gorącego oleju na patelni. Smażyć ciasta przez 15 do 20 sekund, lub do złotego z jednej strony, następnie odwrócić je i gotować, aż druga strona będzie złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
18
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
19
Służyć
20
Ciasto przełożyć na talerze i podawać z syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
21
Zmienność
22
Palestinian Coconut Qatayef
Składniki, których będziesz potrzebować
KokosKokos
23
Zastąp kozi ser niesłodzonym rozdrobnionym kokosem, a wodę z kwiatu pomarańczy sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzony Rozdrobniony KokosNiesłodzony Rozdrobniony Kokos
Ser KoziSer Kozi
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PomarańczowyPomarańczowy
WodaWoda
24
Przepis zaczerpnięty ze świata ciast (c) 2010 autorstwa Krystyny Castelli, wykorzystany za zgodą wydawnictwa Storey Publishing.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia13
Magazyn