Kasztanowe pappardelle z grzybami Cremini, białym winem i Parmigiano-Reggiano

Kasztanowe pappardelle z grzybami Cremini, białym winem i Parmigiano-Reggiano
Kasztanowe pappardelle z grzybami Cremini, białym winem i Parmigiano-Reggiano zajmuje od początku do końca około 2 godzin i 25 minut . To danie główne ma 535 kalorii , 20 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 3,34 USD za porcję. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup mąkę, szalotkę, wino i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Ten przepis przypadł do gustu dwóm smakoszom i kucharzom. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 71% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Biała sałatka zimowa z dojrzewającym Parmigiano-Reggiano , Minestrone z Parmigiano-Reggiano i Fettuccine ze szpinakiem z Parmigiano-Reggiano .

Instrukcje

1
W misce wymieszaj mąkę, mąkę kasztanową i sól; wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek, jajkami i żółtkami, aby uzyskać gładkie ciasto. Z ciasta uformuj kulę, zawiń w ściereczkę i odstaw na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
2 łyżki Startego Sera Parmigiano-Reggiano Lub Do Smaku2 łyżki Startego Sera Parmigiano-Reggiano Lub Do Smaku
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozwałkuj makaron na cienkie arkusze o wymiarach 5 x 12 cali na posypanej mąką powierzchni roboczej; pociąć arkusze na wstążki o wymiarach 1 x 12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3
Pozostaw makaron pappardelle do wyschnięcia na ręczniku kuchennym posypanym mąką i wykonaj pozostałe kroki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PappardellePappardelle
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
4
Rozpuść masło na dużej patelni na średnim ogniu; gotuj i mieszaj pory, szalotkę i czosnek, aż biała część porów stanie się przezroczysta, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
5
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na osobnej patelni na średnim ogniu; gotuj i mieszaj grzyby w gorącej oliwie z oliwek, aż płyn odparuje, a grzyby staną się złotobrązowe, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
6
Wymieszaj grzyby z mieszanką porów.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
7
Wymieszaj białe wino z mieszanką grzybowo-porową, zeskrob i rozpuść wszelkie zrumienione kawałki jedzenia na dnie patelni. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do małego i gotować na wolnym ogniu mieszankę grzybowo-porową, aż grzyby będą miękkie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
8
Zagotuj w dużym garnku lekko osoloną wodę; gotuj makaron pappardelle do miękkości i wypłynięcia makaronu na powierzchnię wody, około 5 minut; odpływ.
Składniki, których będziesz potrzebować
PappardellePappardelle
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
9
Przełóż makaron do miski, delikatnie wymieszaj z mieszanką grzybowo-porową i natką pietruszki, a na wierzch posyp serem Parmigiano-Reggiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn