Kasztanowe pappardelle z grzybami Cremini, białym winem i Parmigiano-Reggiano

Kasztanowe pappardelle z grzybami Cremini, białym winem i Parmigiano-Reggiano
Kasztanowe pappardelle z grzybami Cremini, białym winem i Parmigiano-Reggiano zajmuje od początku do końca około 2 godzin i 25 minut . To danie główne ma 535 kalorii , 20 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 3,34 USD za porcję. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup mąkę, szalotkę, wino i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Ten przepis przypadł do gustu dwóm smakoszom i kucharzom. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 71% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Biała sałatka zimowa z dojrzewającym Parmigiano-Reggiano , Minestrone z Parmigiano-Reggiano i Fettuccine ze szpinakiem z Parmigiano-Reggiano .

Instrukcje

1
W misce wymieszaj mąkę, mąkę kasztanową i sól; wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek, jajkami i żółtkami, aby uzyskać gładkie ciasto. Z ciasta uformuj kulę, zawiń w ściereczkę i odstaw na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
2 łyżki Startego Sera Parmigiano-Reggiano Lub Do Smaku2 łyżki Startego Sera Parmigiano-Reggiano Lub Do Smaku
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozwałkuj makaron na cienkie arkusze o wymiarach 5 x 12 cali na posypanej mąką powierzchni roboczej; pociąć arkusze na wstążki o wymiarach 1 x 12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3
Pozostaw makaron pappardelle do wyschnięcia na ręczniku kuchennym posypanym mąką i wykonaj pozostałe kroki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PappardellePappardelle
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
4
Rozpuść masło na dużej patelni na średnim ogniu; gotuj i mieszaj pory, szalotkę i czosnek, aż biała część porów stanie się przezroczysta, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na osobnej patelni na średnim ogniu; gotuj i mieszaj grzyby w gorącej oliwie z oliwek, aż płyn odparuje, a grzyby staną się złotobrązowe, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Wymieszaj grzyby z mieszanką porów.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
7
Wymieszaj białe wino z mieszanką grzybowo-porową, zeskrob i rozpuść wszelkie zrumienione kawałki jedzenia na dnie patelni. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do małego i gotować na wolnym ogniu mieszankę grzybowo-porową, aż grzyby będą miękkie, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Zagotuj w dużym garnku lekko osoloną wodę; gotuj makaron pappardelle do miękkości i wypłynięcia makaronu na powierzchnię wody, około 5 minut; odpływ.
Składniki, których będziesz potrzebować
PappardellePappardelle
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
Przełóż makaron do miski, delikatnie wymieszaj z mieszanką grzybowo-porową i natką pietruszki, a na wierzch posyp serem Parmigiano-Reggiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn