Kasztanowe Ciasto Czekoladowe. Lukier Z Kremem Dyniowym
Ten przepis służy 7 i kosztuje $2.29 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 714 kalorii, 10g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Jeśli masz śmietankę sojową waniliową, wegański serek śmietankowy, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ciasto dyniowe z lukrem twarogowym, Ciasto dyniowe z lukrem twarogowym, oraz Ciasto dyniowe z lukrem twarogowym.
Instrukcje
1
Test Smaku. Nie mogłem się doczekać, aby spróbować tej kreacji. Nie miałem pojęcia, jak to będzie smakować, ale o mój to pachniało Bosko! Puree z dyni było pachnące i dodało puszystej wilgoci do ciasta. Aromatyczne połączenie cynamonu, kasztanów i wanilii prawie przewróciło mnie, kiedy wyciągnąłem ciasto z piekarnika. Gdyby "sweet fall breeze" miał zapach perfum, ten zapach byłby tym. Może powinienem to oznakować. Wracając do testu smaku. Pierwszy kęs: mniam! Super wilgotne ciasto dyniowe. Te duże, miękkie kawałki kasztanów są niesamowite. Chciałem więcej kasztanów! (Możesz dodać tyle, ile chcesz do swojego ciasta.) Nakrapiane kawałki chipsów czekoladowych były miłym akcentem, ale w rzeczywistości nie były konieczne. Możesz je zostawić na niższą kaloryczność. Kasztany dobrze się wyróżniały same. Mniam. Lukier był idealnym akcentem. Pachniało cynamonem, wanilią i dynią. Piękny pomarańczowy kolor. Bardzo podobały mi się akcenty przyprawowe zarówno w lukrze, jak i w cieście. Nie skąpić na tych wysokiej jakości przypraw. Co jest w nazwie? Blondies lub tort. Ręce na dół, to jest deser. Aka, treat. Ale być może uczta do zjedzenia z herbatą, kawą lub chai. Na początku chciałam nazwać te "blondies" aka waniliowe brownies, ale potem zdałam sobie sprawę, że naprawdę pieką lekkie i puszyste jak ciasto. Ponieważ jednak ten przepis ma w sobie tyle "dobrych rzeczy" (nie tylko mąkę i cukier jak tradycyjne "ciasto"), chciałam nazwać to ciastem herbacianym. Ale skończyłem na zwykłym starym brandingu "ciasta". :) A przez dobre rzeczy w nim mam na myśli mąkę pełnoziarnistą, puree z dyni, pekany, kasztany, przyprawy i mleko sojowe. Jakkolwiek to nazwiesz, jest pyszne. Och, a słodki lukier z dyni z pewnością osłodził część "ciasta"...Kasztanowy tort Choco z cyną - dyniowy krem Frostingvegan
Wlać ciasto do naczynia żaroodpornego. Wygładzić ciasto do krawędzi nożem lub tylnym końcem łyżki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie Zapiekane
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
13
Lepiej skropić odrobiną syropu z klonu lub agawy i posypką soli morskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
14
Wstawić do piekarnika i piec przez 25-30 minut. Lub do momentu, gdy na brzegach powstanie jasnobrązowa skorupa, a ciasto zacznie odrywać się od naczynia.
Przygotuj lukier. W maszynce, dodać wszystkie składniki lukier z wyjątkiem pekan, syrop klonowy i śmietanki. Zmiksować na gładką masę. Lukier będzie gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
1 Rożek Cukru Lodowego
śmietanka Do Kawy
Czekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
16
Dodać syrop klonowy i śmietanki powoli. Na koniec dodaj surowe orzechy pekan i zmiksuj na gładką masę. Wykonaj szybki test smaku i dostosuj smak do smaku (sól, słodycz, kremowość, orzechowość). Nie martw się, jeśli konsystencja lukru wydaje się wodnista. Będzie twardnieje w lodówce.1
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
1 Rożek Cukru Lodowego
śmietanka Do Kawy
Czekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietana
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
17
Wyciągnij ugotowane ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Włóż lukier do lodówki na co najmniej 2 godziny.1
Gdy zarówno ciasto i lukier ostygły, można mróz ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego
19
Posypać resztkami posiekanych surowych orzechów pekan. Pokroić w kwadraty.1
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe Dekoracje Deserowe I Bita śmietana
20
Podawać chłodno. Przechowywać w lodówce.Nuty: proszek waniliowy - * użyłem posypki z cukrem waniliowym, którą znalazłem w Williams i Sonoma. Podobne do tego, co możesz posypać swoją chai latte w Starbucks.