Karnisze wieprzowe z czosnkiem i pomarańczą
Need a hor d ' oeuvre bezglutenowe i bezmleczne? Karnitas wieprzowe z czosnkiem i pomarańczą może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 11g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 40 i kosztuje 56 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś sól, łopatkę wieprzową, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Crispy Pork Carnitas (Mexican Slow Cooked Pulled Pork), Zdrowsze Karnisze wieprzowe z polędwicą wieprzową, oraz Pikantna pomarańczowa wołowina carnitas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni natrzeć wieprzowinę oliwą i doprawić solą i pieprzem. Obrócić mięso wieprzowe do góry i posypać ancho.
Dodać 1/2 szklanki wody, przykryć folią i piec przez 1 godzinę.
Rozsypać ząbki czosnku i jalapeos wokół wieprzowiny i piec przez 2 godziny, obracając patelnię po 1 godzinie.
Przełożyć ząbki czosnku i jalapeos na talerz.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 37
Wieprzowinę pokroić w 4 grube plastry. Używając 2 widelców, pociągnij wieprzowinę na duże kawałki. Ułóż kawałki na patelni, rumiane boki do góry. Czosnek obieramy i dodajemy goździki na patelnię. Piecz wieprzowinę przez 30 minut, aż będzie dobrze zarumieniona i chrupiąca. Przeciągnij na mniejsze kawałki i piecz przez 30 minut dłużej.
Przełożyć wieprzowinę i czosnek na duży talerz i rozsypać jalapeos na wierzchu.
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu z patelni. Ustawić patelnię na umiarkowanym ogniu, dodać sok pomarańczowy i gotować, skrobanie się rumiane kawałki; wlać wieprzowinę i wrzucić do herbu. Doprawić solą i pieprzem i podawać z tortillami.