Karmelowy Kurczak
Karmelowy kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 8,87 zł / porcja, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1223 kalorii, 64G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 118 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy cukier, ząbki czosnku, szalotki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Złote monety z marakui, karmelowe migdałowe magiczne fasolki pokryte czekoladą i czekoladowe batoniki z Karmelu cynamonowego, Karmelowy Kurczak, oraz Karmelowy Kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym szerokim ciężkim garnku overmedium-wysokie ciepło. Kurczaka przyprawić solą i, pracując w 2 partiach, gotować aż do brązowego i chrupiącego, 6-8 minut wytrwać; przenieść na talerz.
Dodać czosnek do garnkai gotować, często mieszając, do złotego koloru, około 2 minut; przenieść na talerz z kurczakiem.
Powrót garnek do średnio wysokiego ciepła i dodać 1/2 szklanki wody, skrobanie brązowych bitów.
Dodać brązowy cukier; mieszać do rozpuszczenia, a następnie gotować, mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i zamienia głęboki bursztynowy kolor, około 4 minut. Ostrożnie dodaj ocet (może się rozrzedzić; cukier krystalizuje); wymieszajrozwiązać cukier.
Dodaj imbir, bulion i sos sojowy, a następnie dodaj kurczaka, skórkę do góry i czosnek.Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu,aż kurczak zostanie ugotowany, 20-25 minut.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Doprowadzić gotowanie płynu do wrzenia i gotowaćna tyle grube, aby pokryć łyżkę, ok. 10 minut. Powrót kurczaka do garnka; obróć tocoat. Top z szalotki i podawać z ryżem.
W porcji: 490 kalorii, 18 g tłuszczu, 0 g błonnika