Karmelowo-Maskowany Tort Czekoladowo-Orzechowy

Karmelowo-Maskowany Tort Czekoladowo-Orzechowy
Tort czekoladowo-orzechowy w karmelu może być właśnie deserem, którego szukasz. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 270 kalorii, 8G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka bułka tarta, cukier, orzechy laskowe, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Tort Czekoladowo-Orzechowy, Tort Czekoladowo-Orzechowy, oraz Tort Czekoladowo-Orzechowy.

Instrukcje

1
Umieść orzechy w 10-na 15-calowej patelni do pieczenia. Pieczemy w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350, od czasu do czasu potrząsając patelnią, aż złoci się pod skórkami, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Orzechy wlać do ręcznika i natrzeć, aby usunąć luźne Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
3
Ostudzić co najmniej 15 minut. Odstawić osiem całkowicie oskórowanych orzechów. Pozostałe orzechy wirować w robocie kuchennym, aż zostaną drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
W misce, z mikserem na dużej prędkości, ubić żółtka i 1/4 szklanki cukru, skrobanie miski od czasu do czasu, aż bardzo grube i jasne, o 4 protokół. Wymieszaj zmielone orzechy, bułkę tartą i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
CukierCukier
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
W dużej misce, z czystymi ubijakami, ubijaj białka z dużą prędkością, aż utrzymają miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałą 1/4 szklanki cukru i dalej ubijać, aż białka utrzymają krótkie, wyraźne szczyty, w sumie około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodać połowę białek do mieszaniny orzechów i wymieszać, aby dobrze wymieszać. Delikatnie złóż pozostałe białka.
7
Na 9-calowej patelni z masłem i mąką rozprowadzić ciasto z wyjmowaną obręczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Piec w regularnym piekarniku 350 lub piekarniku konwekcyjnym 325, aż ciasto będzie złocisto-brązowe i sprężyny z powrotem w środku po lekko naciśnięciu, 25 do 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Ostudzić na patelni przez 10 minut. Wsuń nóż między ciasto a obręcz patelni, a następnie zdejmij obręcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
10
Niech ciasto ostygnie na stojaku o 45 protokół.
11
Długim, ząbkowanym nożem, podziel ciasto na pół poziomo. Delikatnie przesuń blachę do pieczenia pod górną warstwą ciasta i podnieś ją.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
12
Dolną warstwę ciasta rozprowadzić równomiernie czekoladowym ganache. Przesuń górną warstwę, odetnij bok w dół, z powrotem na miejscu nad ganache.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
13
Ustaw ciasto na stojaku w patelni 12 na 17 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Wlać około 1 1/2 szklanki ciepłej (patrz UWAGI) karmel płaszcz na ciasto-wystarczy, aby pokryć go-zaczynając od środka i spiralnie do krawędzi, pozwalając karmel kapać po bokach, aby całkowicie pokryć. Rozmieść zarezerwowane orzechy laskowe równomiernie wokół górnej krawędzi ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
KarmelKarmel
15
Odstawić, aż karmel przestanie kapać i będzie wystarczająco mocny do cięcia, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
16
Zeskrobać karmelowe krople z patelni z powrotem do miarki zawierającej pozostałą pelerynę karmelową. Gotować, Odkryte, w kuchence mikrofalowej na 30% mocy, mieszając od czasu do czasu, aż ciepłe i płynne, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
MikrofalówkaMikrofalówka
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
17
Wlać do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
18
Połóż ciasto na talerzu.
19
Pokroić w kliny ostrym nożem. Pozostały płaszcz karmelowy do łyżki na porcjach.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
20
Ganache czekoladowy: w patelni 2-do 3-quart na małym ogniu, wymieszać 8 uncji słodko-gorzkiej lub półsłodkiej czekolady, posiekane (o 1 1/2 szklanki), i 1 szklanka ubijania śmietany do stopienia i gładko mieszane, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
21
Pozostawić do ostygnięcia, mieszając od czasu do czasu, aż ganache nie popłynie, gdy patelnia jest przechylona, 2 do 2 1/2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
22
Peleryna karmelowa: na patelni 3-do 4-ćwiartkowej połącz 1 szklankę każdego mocno zapakowanego brązowego cukru, lekkiego syropu kukurydzianego i śmietany do ubijania; 1/2 szklanki(1/4 funta.) masło i 1/4 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i mieszać od czasu do czasu, aż mieszanina osiągnie 240, 12 do 14 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekki Syrop KukurydzianyLekki Syrop Kukurydziany
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Brązowy CukierBrązowy Cukier
KarmelKarmel
MasłoMasło
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
23
Wlać do szklanki 1-litrowej i od czasu do czasu mieszać, aż mieszanina ostygnie do 150, około 25 minut. Wymieszać 1 łyżeczkę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
24
Natychmiast zalać ciasto.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn